Halverwege mei gaf Bram het stokje van de Vrijwilliger in de spotlight door aan Karen Meijer. Nu opent zij – in alweer de zesde aflevering – het nieuwe seizoen van deze rubriek.

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Ik ben Karen Meijer, 46 jaar, getrouwd met Marcel en heb twee kinderen: Luca (21) en Max (19 jaar). Ik werk bij de Radboud Universiteit als roosteraar voor de Rechtenfaculteit en doe daarnaast vrijwilligerswerk bij LUX en bij BC Mariken natuurlijk. Lang geleden ben ik bij de jeugd van onze vereniging begonnen met badmintonnen. Na gespeeld te hebben bij Aksios, BC Heyendael en NSBC Stuban ben ik sinds een jaar of vijf weer terug bij BC Mariken.

Hoe vaak sta je op de badmintonbaan en op welk niveau speel je?
Twee keer per week train ik en daarnaast speel ik competitie, komend jaar met BC Mariken 3 in de vijfde divisie. Ik mag ook met het BC Mariken 4 in de zevende divisie meespelen vanwege een tekort aan dames dit jaar. Ik hoop dat er voor volgend seizoen weer genoeg dames zijn om alle seniorenteams goed gevuld te krijgen.

Wat is tot nu toe het mooiste of leukste badmintonmoment uit je carrière?
Door het badmintonnen heb ik een aantal gezellige mensen leren kennen. Ik heb het geluk gehad dat ik met een aantal hele leuke, gezellige en interessante mensen in besturen en in competitieteams heb gezeten. Door het competitie spelen en het bestuurswerk leer je je mede-badmintonners goed kennen. Ik heb goede herinneringen aan de avonden napraten met medevrijwilligers, aan teametentjes en aan trainingskampen met de spelers uit mijn teams.

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Tot mei 2018 was ik secretaris van de club. De voornaamste taken van de secretaris zijn notuleren bij vergaderingen en het regelen van de zaalhuur, maar zonder voorzitter waren er ook veel andere regel-dingen die gedaan moesten worden. Sinds mei heeft Hans Offereins de taak van secretaris overgenomen en ben ik competitieleider voor de seniorencompetitie. Dat ben ik in mijn bestuurstijd bij NSBC Stuban ook geweest, dus ik wist wel wat de functie inhield. Daarnaast help ik Paul Bruin al een aantal jaar met de organisatie van het BC Mariken Jeugdtoernooi in het voorjaar. Dat is altijd een drukke periode, maar ook erg gezellig, en het is leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen aan zo’n toernooi beleven.

Wat wil je ten slotte nog kwijt aan badmintonners van onze vereniging?
BC Mariken heeft veel meer te bieden dan de badmintonavond alleen. De club organiseert regelmatig activiteiten en op vrijdag is er de gelegenheid gezellig na te praten in de kantine. Ga eens met een clubje mensen naar een toernooi of kijk of je op een andere manier actief kan zijn met mensen van de vereniging.

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Ik ben wel benieuwd naar het verhaal van Shoghi Lips. Ik vind hem een echt clubmens en ben benieuwd wat hij van zijn vrijwilligerswerk vind.

Karen, bedankt voor je bestuurswerk van de afgelopen jaren en voor al het andere werk dat je voor de vereniging verricht!