Eind vorig seizoen startten we op deze website een nieuwe rubriek om de verschillende vrijwilligers van BC Mariken onder de aandacht te brengen. Maarten beet het spits af. In de tweede aflevering staat Luuk Oostveen in de spotlight!

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Ik ben Luuk Oostveen en woon in Nijmegen-Noord. Mijn vrouw Jolanda (ook een voormalig badmintonner) en ik hebben drie kinderen: Stijn (8 jaar), Aniek (6) en Rens (bijna 4). Ik werk in het Radboudumc, beter bekend als het “Radboud ziekenhuis”, op de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Ik hou me onder andere bezig met de aanschaf, kwaliteitsbewaking en stralingsdosis van röntgensystemen. Daarnaast doe ik onderzoek en geef onderwijs aan arts-assistenten radiologie over technische aspecten van de apparatuur.

Hoe vaak sta je op de badmintonbaan en op welk niveau speel je?
Afhankelijk van het moment in het seizoen sta ik één tot drie keer per week op de badmintonbaan. Ik heb afgelopen seizoen derde divisie gespeeld, maar we zijn te licht bevonden en mogen komend seizoen vierde divisie spelen.

Wat is tot nu toe het mooiste of leukste badmintonmoment uit je carrière?
Ik heb gelukkig een heleboel leuke en mooie badmintonmomenten, anders zou ik nu niet meer badmintonnen. In mijn studentenjaren waren dat bijvoorbeeld de ISBT’s (internationale studentenbadmintontoernooien) van Amsterdam, Berlijn en Tilburg. Uiteindelijk blijken niet de prestaties, maar het plezier de leukste en mooiste momenten te maken.

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Hmm, afgelopen tijd… Hoe lang is dat geleden? Wat betreft toernooien organiseer ik mede inmiddels zo’n achttien jaar het BC Mariken Seniorentoernooi. Voor mij betekent dat vooral het bijhouden van de inschrijvingen en het contact houden met de deelnemers. Daarnaast is ook het wedstrijdschema ieder jaar weer een mooie puzzel en een leuke uitdaging. Het mooist is natuurlijk als het blijkt weer een gezellig en geslaagd toernooi te zijn. Vorig jaar heb ik geholpen met de Special Olympics, hoewel ik eigenlijk vooral aan mentale ondersteuning heb gedaan. Daarnaast heb ik al weer vele jaren geleden de clubkampioenschappen geherintroduceerd. Mooi om te zien dat die nog steeds worden georganiseerd (maar al lang niet meer door mij).

Zo’n tien jaar geleden heb ik drie jaar het penningmeesterschap gedaan. Dit is naast de afhandeling van de financiële zaken ook een “gewone” bestuursfunctie waardoor je contacten hebt met Badminton Nederland, sporthalbeheerders en de gemeente. Grappig om te zien dat het excelsheetje dat ik toen gemaakt heb voor het bijhouden van de betalingen en het maken van de begroting en afrekening nog steeds gebruikt wordt. Begin van komend seizoen zal ik het opnieuw weer eens bekijken als deelnemer bij de kascontrole.  Tegelijk met het penningmeesterschap ben ik ook begonnen met de ledenadministratie en dat doe ik nog steeds*.  Hierdoor ken ik bijna iedereen bij naam, maar heb ik bij velen geen idee welk gezicht erbij hoort!

Wat wil je ten slotte nog kwijt aan badmintonners van onze vereniging?
We hebben een zeer gezellige en actieve vereniging waar we trots op mogen zijn.

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Tjsa, dit is de moeilijkste vraag. Natuurlijk zijn er een heleboel vrijwilligers en is er een heleboel vrijwilligerswerk binnen de vereniging dat belicht mag worden. Ik heb even bij een paar mensen suggesties gevraagd (die mensen zouden zelf ook genomineerd kunnen worden). En ze kwamen niet met dezelfde mensen, dus dat maakte de keus er niet makkelijker op. Laten we dan maar gaan voor Mart Brands, omdat hij volgens mij de jongste vrijwilliger is.

* Als iemand zich geroepen voelt…? Ik vind wel weer wat anders om te doen!

Bedankt voor de ontelbare uren, Luuk, die je sinds je lid bent in BC Mariken hebt gestoken!