Een nieuwe rubriek op onze website. Om de vrijwilligers die onze vereniging draaiende houden te bedanken, gaan we er om de een of twee maanden een in het zonnetje zetten. In de eerste aflevering stelt onze aftredend competitieleider senioren zich voor. Lees wat hij de afgelopen jaren voor BC Mariken gedaan heeft en wie hij buiten de badmintonbaan is.

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Mijn naam is Maarten Solleveld. Als wiskundige ben ik met veel plezier verbonden aan de Radboud Universiteit. In beperkte mate ben ik docent en begeleid ik studenten, maar mijn grootste passie ligt in het onderzoek – daar kan ik op ieder willekeurig moment van de dag over nadenken. Vroeger was ik een fervent schaker, tot aan het winnen van internationale toernooien toe. In die sport heb ik het tot grootmeester geschopt, alleen heb ik het door tijdgebrek aan de wilgen gehangen.

Hoe vaak sta je op de badmintonbaan en welk niveau heb je?
Mijn niveau in het badmintonnen is bescheiden, zeker in vergelijking tot het schaken. De laatste jaren ben ik bij BC Mariken actief in de eerste en de tweede klasse regio. Als ik wedstrijden speel of train ga ik er altijd helemaal voor, dus ik sla bijna nooit een training over. Qua niveau levert die inzet me trouwens nagenoeg niks op 🙂

Wat is je mooiste badmintonmoment uit je carrière tot nu toe?
Hmmm, dat is een lastige vraag, ik ben nooit zover gekomen dat ik iets aansprekends heb gewonnen. Toen ik nog in Amsterdam woonde vond ik het geweldig om aan de internationale studenten badminton toernooien mee te doen. Mijn hoogtepunt was wellicht dat ik een keer met mijn toenmalige Duitse team naar de Landesliga ben gepromoveerd.

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Vanaf 2012 tot voor kort zat in de technische commissie (TC), vanaf 2013 als competitieleider voor de senioren. Dat houdt in dat ik het contact onderhoud met de badmintonbond over alle seniorencompetities waarin onze club actief is. Daarbij kun je denken aan het aanmelden van de teams, het plannen van de wedstrijden, sporadisch het bezoeken van een regionale vergadering en het afhandelen van eventuele problemen in de badmintoncompetitie. Dit kost overigens niet veel tijd, gemiddeld minder dan een uur per week, in het competitieseizoen niet meer dan daarbuiten.

Daarnaast was ik betrokken bij zaken die de TC regelt, zoals het maken van de teamindeling, het evalueren van de competitieteams en van de trainers. Tenslotte deed ik wat dingetjes die iemand op moest pakken, maar die er niet speciaal bij hoorden als competitieleider of TC-lid. Ik maakte namelijk iedere week een indeling van de banen voor de competitie in de Ark van Oost en in april organiseerde ik jaarlijks (meestal samen met iemand anders) de seniorenclubkampioenschappen.

Wat wil je ten slotte nog kwijt aan alle badmintonners van onze club?
BC Mariken is een prachtige club en ik ben blij dat ik de afgelopen jaren wat heb kunnen bijdragen aan de badmintonactiviteiten van veel leden. Ik hoop dat snel iemand mijn taken als competitieleider senioren overneemt.

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Luuk Oostveen. Hij doet achter de schermen al heel lang veel vrijwilligerswerk voor de club en dat mag best wel eens onder de aandacht gebracht worden.

Maarten, bedankt voor dit interview en voor al je inzet de afgelopen jaren!