Op vrijdagavond 21 oktober organiseert de activiteitencommissie de tweede kantineactiviteit van dit seizoen. In de kantine van de Jan Massinkhal gaan we die avond ouderwets sjoelen.

Zin om mee te doe? Sluit dan na het badmintonnen gewoon aan! We beginnen om ongeveer 22.30 uur, maar later aansluiten mag ook. Vantevoren aanmelden is niet nodig!

De activiteitencommissie regelt verschillende sjoekbakken en – niet onbelangrijk – spelregeluitleg. Hier alvast een voorproefje:

  • Iedere speler krijgt drie beurten, in sjoeljargon ‘onderbeurten’ genoemd.
  • In die drie beurten mag hij proberen dertig stenen in een van de vier poorten (met puntwaarden 2, 3, 4 en 1) te schuiven.
  • In de tweede en derde onderbeurt worden alleen stenen die nog niet in een poort terechtgekomen zijn opnieuw gegooid.
  • Heb je in alle vier de poorten een steen? Dan krijg je geen 10, maar 20 punten. Zo kun je met dertig stenen wel 148 punten behalen – reken maar na.
  • Schuif je in je eerste onderbeurt meteen die 148 punten bij elkaar? Dan krijg je twee extra bonusstenen. Zo kun je op de maximumscore van 156 uitkomen, de one-hundred-and-eighty van de sjoelsport.
  • Heb je in twee onderbeurten alle schijven in de juiste poorten? Dan ontvang je alsnog één bonusschijf.

Dat het niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk mogelijk is om in de buurt van die 156 punten te komen, bewijst onderstaand filmpje:

In januari 2019 organiseerde de activiteitencommissie al eens een sjoeltoernooi in de kantine. Een verslag daarvan lees je hier.