Het voorjaar is een drukke tijd voor de fanatieke recreant van BC Mariken. In verschillende competities komen namelijk teams van onze vereniging uit. De eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Een verslag.

Voorjaarscompetitie
In de voorjaarscompetitie, georganiseerd door Regio Centrum, komt een team van BC Mariken uit in de Z-klasse. Daarin treft het BC Netwerk, OSM Badminton, BC Iduna en BC Castellum. Tegen die eerste club uit Ede werd op vrijdag 15 februari het seizoen afgetrapt. Het BC Mariken-team bestond uit Robbert-Jan, Jelle, Stephan, Hilde, Hanna en Jeannette. Na veel spannende wedstrijden werd helaas met 3-5 verloren. Dat maakte de avond er echter niet minder gezellig op. Bovendien viel er toch nog wat te juichen: in de kantine wonnen de spelers, met hulp van de bezoekers, de pubquiz!

Komende donderdag wacht de volgende wedstrijd: uit tegen OSM Badminton uit Maarssen. Een overzicht van alle wedstrijden en de tussenstand in de competitie vind je hier.

50+ recreantencompetitie
Ook de 50+ recreantencompetitie is van start gegaan. Op vrijdag 15 februari speelde het BC Mariken-team – bestaande uit Jaklien, Roland, Herman en Peter – thuis tegen BC Gova. Nog zes andere verenigingen uit regio Nijmegen doen mee. De teams spelen een halve competitie: tegen iedere tegenstander één wedstrijd.

Leuk aan deze competitie is dat er alleen dubbels gespeeld worden. Tijdens de ‘seizoensopener’ was na zes partijen de stand gelijk: 3-3. In maar liefst drie van de zes wedstrijden was een derde set nodig om de winnaar te bepalen.

Ook Het Roze Veertje speelt zijn thuiswedstrijden. Een overzicht van alle wedstrijden vind je hieronder.