Afgelopen week stonden maar liefst zestien competitiewedstrijden van BC Mariken-teams op het programma. Bij de senioren leverde dat een rits prachtige resultaten op: geen enkel team verloor!

BC Mariken 1: aansluiting in strijd om handhaving
Ons eerste team deed afgelopen zondag uitstekende zaken. In het zuiden van Limburg, op bezoek bij BC Trilan, boekte het een knappe 2-6-overwinning.

De achterstand op BC Culemborg, de concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de eerste divisie, is nu in twee weken tijd teruggelopen van 7 tot slechts 1 punt. Komende zondag kan team 1 zelfs haasje-over springen: Culemborg komt dan op bezoek in Sporthal de Boog.

Team 8 fier aan kop na uithaal tegen concurrent
Ook voor BC Mariken 8 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Niet in de strijd om degradatie, maar om het kampioenschap. Voor zondagmiddag had het team een voorsprong van vijf punten op concurrent BV Unicum. Maar na de 6-2 overwinning in eigen huis is het gat negen punten! Zo zijn Frank, Thijs, Irene, Isis en Tijn op weg naar een mooi eindresultaat!

Team M1 is los
De stunt van ons herenteam M1 was nagenoeg nog groter. versloeg BC Druten met 8-0. Voor de eerste shuttle was geslagen, stonden de gasten in de competitiestand nog een punt boven onze spelers. Maar na de 8-0-overwinning van team M1 was daar niets meer van over. Een knappe prestatie van Jeroen, Shoghi, Mark en Mark!

Ook bij de andere teams regen de overwinningen zich zondag aaneen. In Sporthal de Boog won team 2 met 6-2 van Elo United, terwijl team 4 BC Leerdam met 5-3 versloeg. Alleen team 7 en team 6 (woensdag) speelden gelijk.

Ondertussen pakte team 3 op bezoek bij BC Gova vijf punten. Team 5 boekte eenzelfde resultaat in de uitwedstrijd tegen Beca 2000. Team 9 won bij Spees Sjuttel zelfs met 2-6.

Junioren
Ook bij onze jeugdteams vielen enkele knappe prestaties te noteren. Zo speelde team J1 met 4-4 gelijk tegen koploper BC Harderwijk. J2 en J3 wonnen, respectievelijk op bezoek bij BC Amersfoort en thuis tegen BC Inside ’82, met afgetekende cijfers: 8-0.

De andere jeugdteams kregen te maken met meer tegenstand. Team J4 speelde gelijk tegen BC Druten, maar door een blessure bij de tegenstanders was die uitslag enigszins vertekend. Team J5, J6 en J8 gingen ten onder – maar niet zonder strijd!

In onderstaand overzicht staan de uitslagen van alle BC Mariken-teams van afgelopen weekeinde op een rij. Het overzicht van de wedstrijden van alle seniorenteams op Toernooi.nl vind je hier, van alle juniorenteams hier.