Deze week bood Irene van BC Mariken 8 zelf aan om een wedstrijdverslag te maken van deze wedstrijd.

Irene: Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons, want we staan eerste en we moeten tegen de nummer twee: BV Unicum 2.

Dat het huidige BC Mariken 8 bovenaan zou staan tijdens het seizoen was voor velen een verrassing. Vorig jaar speelden we nog met vier van de vijf teamleden in de achtste divisie waar we op een nette vierde plaats waren beland, maar met de komst van Thijs mochten we dit jaar proberen in de zevende divisie te spelen. Vanaf het begin van het seizoen stonden we bovenaan in de poule, maar we bagatelliseerden dat zelf vooral want ‘we hadden alleen nog maar tegen de zwakkere tegenstanders gespeeld’. Toen we vorige week al hadden gewonnen van de toen nummer 3 USV Hercules (7-1) bleek dat niet de enige reden te zijn. Maar deze zondag zou heel belangrijk worden want als we van de nummer twee konden winnen dan…

Thijs is van de grondige analyses en had al gezien dat vooral de heren de meeste weerstand zouden bieden tegen ons. Het zou het meest spannend worden tijdens de singles, maar daarvoor begonnen we natuurlijk met de dubbels. Onze dubbels zijn tot op heden ongeslagen dus we hebben wat te verdedigen. Irene en Isis hebben altijd wat last met de opstart, dus de eerste set wonnen ze maar net met 21-19, maar na eenmaal op stoom te zijn gekomen wonnen ze de tweede set gemakkelijk met 21-11. Ook de heren Thijs en Frank hadden het niet gemakkelijk maar konden gelukkig wel winnen met 21-17 en 21-19.

Irene begon voortvarend aan haar single en won die gemakkelijk met 21-4 en 21-8. De stemming bij de tegenspelers begon al wat te zakken. Hiermee stond BC Mariken al voor met 3-0. We hadden al een goed voorgevoel. Onderstaande foto weerspiegelde het gevoel van ons team op dat moment.

De stemming na drie wedstrijden gespeeld

De single van Thijs was een stuk spannender dan die van Irene. De eerste set eindigde in een spannende 24-22, waarbij Thijs ook kampioen is in zichzelf opvreten tijdens zo’n wedstrijd. De tweede set won hij gelukkig ook met 21-17. Een gelijkspel was in ieder geval al binnen! De single van Isis ging van start. De sfeer bij die wedstrijd was niet altijd even gezellig want de tegenstander had duidelijk een bril nodig bij het beoordelen van het in of uit gaan van de shuttle. Gelukkig bleef Isis rustig en liet zich niet gek maken. Ook zij won haar wedstrijd met 21-10 en 21-16. Ondertussen was Tijn begonnen aan zijn single. De tweede heer was niet een vaste heer, want de vaste heer van Unicum speelt vanwege het geloof niet op zondag. Het was een spannende wedstrijd, maar de eerste set verloor Tijn met 15-21. Brenda, onze trainer, was ook aanwezig om ons te coachen en na wat goede tips ging de tweede set een stuk beter, maar helaas verloor Tijn die met 18-21.

Tijn krijgt aanwijzingen van trainster Brenda

Met alleen nog de mixen te gaan stonden we al voor met 5-1! We zouden in ieder geval handhaven op de eerste plaats. Frank en Irene besloten het nog spannend te maken met hun mix. Met aanwijzingen van Brenda wonnen ze nipt de eerste set met 24-22. Helaas werd de spanning in de tweede set te hoog waardoor we die verloren met 15-21. In de derde set hadden ze het weer te pakken en wonnen ze met 21-10. De tweede mix van Tijn en Isis werd helaas verloren met 11-21 en 10-21.

In de kantine konden we nog napraten met elkaar en genieten van de heerlijke Twixtaart die Irene had gemaakt (recept van Jeannette). In de nabespreking met elkaar durven we steeds meer te geloven dat we wellicht een kans hebben om te winnen dit seizoen. Aan het begin van het seizoen was die ambitie niet zo hoog en/of durfden bijna niemand dat te hopen. Behalve Tijn die altijd al die ambitie heeft gehad en daarom gefrustreerd vroeg: “Mogen we dan nu echt zeggen dat we voor het kampioenschap gaan?” Ja, vanaf nu wel!

Twixtaart!