Vorige week zijn de trainingen bij BC Mariken weer van start gegaan. De trainersstaf is in de zomer op sommige plaatsen veranderd. Met Vincent de Vries vonden we binnen de eigen gelederen een nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast zijn bij de senioren Brenda Beenhakker en Nancy Blockhuis nieuw. Zij geven het komend seizoen respectievelijk op dinsdag Veren 2 en op vrijdag Nylon 1 training. De complete trainersstaf vind je op deze pagina.

Om alle seniorentrainers goed te instrueren en de trainersstaf op een lijn te krijgen organiseerde de technische commissie een overleg. Gisteravond vond dat plaats. Brenda en Jet konden door omstandigheden niet aanwezig zijn – zij worden later bijgepraat – maar toch was de bijeenkomst vruchtbaar.

Zo werd bijvoorbeeld gesproken over de visie van de club: waar willen we met onze trainende en competitiespelende leden naartoe? Maar ook concrete zaken als de trainingsgroepenindeling en de samenwerking tussen trainers onderling kwamen aan bod. De technische commissie gaf iedere trainer een mapje met alle informatie over het seizoen 2018-2019. Op die manier is het voor trainers al aan het begin van het seizoen duidelijk wanneer we trainen, wie in welk competitieteam speelt en – ook belangrijk – hoe ze hun uren kunnen declareren. We geloven dat dat alles uiteindelijk de spelers ten goede komt.

Maar ook de trainers hadden hun inbreng. Ze kwamen met goede ideeën.Bijvoorbeeld: op dit moment zijn trainers ‘onherkenbaar’ in de Jan Massinkhal. Een trainerstenue zou daar verandering in kunnen brengen. Mogelijk iets voor de toekomst!

Verslag van de technische commissie.