Ruim dertig spelers van BC Mariken reizen aankomend weekend af naar Leuven voor het 41ste Internationaal Dijlevallei Toernooi. Het belooft een gezellig en sportief toernooi te worden. Alle uitslagen van onze spelers zijn te volgen via deze website.

Het idee om met een groep BC Mariken-spelers naar Leuven te trekken, kwam van BC Mariken 1-speelster Helena Cockx. Zij speelt sinds vier jaar bij onze club en handhaafde zich afgelopen seizoen met haar teamgenoten in de eerste divisie. BC De Dijlevallei, de badmintonvereniging die het toernooi in Leuven organiseert, is haar vorige club.

Het grootste deel van de spelers trekt al op vrijdag naar België. Die avond eten we gezamenlijk, waarna Helena ons een rondleiding langs de hoogtepunten van Leuven zal geven. De rondleiding eindigt in het centrum van de stad, voor een leuke kroegentocht. De meeste spelers verblijven in een hostel in de buurt.

Op zaterdag gaat het badmintontoernooi van start. ’s Ochtends staan eerst de voorrondes van de heren- en damesenkels op het programma. In de loop van de middag beginnen ook de heren- en damesdubbels. Op zondag staan de finalepartijen in de enkels op het programma. Tot slot worden ook de gemengd dubbels gespeeld. De volledige loting vind je hier.

BC Mariken-deelnemers is gevraagd om hun (sportieve) belevenissen in Leuven vast te leggen op video. Na afloop zullen we een aftermovie publiceren. Houd onze website en sociale media in de gaten!