Van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni vertegenwoordigen BC Mariken 1-spelers Roy Rouwhorst en Stephan van Houtem Nederland op de Veteranen Nations Cup in Haarlem. Vier dagen lang nemen zij het op tegen leeftijdsgenoten uit acht andere Europese landen. Alle wedstrijden zijn gratis via YouTube te volgen!

Dat Roy en Stephan geselecteerd zijn voor het Nederlands team, is niet meer dan logisch. Nog geen twee maanden geleden veroverden ze samen een gouden medaille op het Nederlands kampioenschap voor veteranen, in de herendubbel in de categorie 40+. Stephan won in de gemengd dubbel samen met BC Mariken-trainer Ilse van Aarle nog een gouden plak. Roy behaalde een tweede plaats in de herenenkel.

De eerste keer dat de Veteranen Nations Cup werd gehouden, was in 2005. Aan dat toernooi deden enkel Engeland, Denemarken, Zweden en Nederland mee. In de jaren daarna sloten steeds meer andere landen zich bij het initiatief aan. Deze week doen een kleine 400 spelers mee.

Wedstrijden op de Nations Cup bestaan uit een groot aantal partijen, van spelers uit verschillende leeftijdscategorie√ęn. Bij de huidige editie is Nederland ingedeeld in poule C met Zwitserland en Duitsland. Het speelschema ziet er als volgt uit:

  • Donderdag 1 juni, 8.30 uur: Nederland-Zwitserland
  • Donderdag 1 juni, 17.30 uur: Duitsland-Nederland

De andere poules bestaan uit Engeland, Frankrijk en Spanje (groep A) en Denemarken, Zweden en Ierland (groep B). Op zowel vrijdag 2 als zaterdag 3 juni worden op basis van eerdere uitslagen nieuwe poules gevormd. Op zondag zijn de finales. Het volledige programma en alle uitslagen vind je hier.

Het toernooi wordt gehouden in de DEGIRO-hal van BC Duinwijck (Badmintonplein 1, 2023 BW Haarlem). Publiek is van harte uitgenodigd om het Nederlandse team te komen aanmoedigen!

Roy en Stephan, veel succes in oranje! Lees hier meer over de Veteranen Nations Cup.