In het weekend van 1 en 2 april vonden in Amersfoort de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen voor veteranen plaats. Voor BC Mariken kreeg dit toernooi een gouden randje. Roy Rouwhorst en Stephan van Houtem lieten zien dat ze met reden onze clubdag oversloegen door in de herendubbel een gouden medaille te veroveren. In de gemengd dubbel pakte Stephan samen met BC Mariken-trainer Ilse van Aarle eveneens goud.

Herendubbel: goud voor Roy en Stephan
Roy en Stephan kwamen in de herendubbel uit in de categorie voor spelers vanaf 40 jaar. Omdat het aantal inschrijvingen gering was, moesten zij het echter ook opnemen tegen koppels uit de categorieën 35+, 45+ en 50+. Bij het verdelen van de prijzen werden alle koppels echter wel op hun leeftijd beoordeeld. Roy en Stephan verloren weliswaar de finale, maar omdat hun tegenstanders jonger waren, kregen zij toch de gouden medailles voor de 40+-categorie uitgereikt. Daarmee herhaalden Roy en Stephan hun prestatie uit 2018 en 2019!


Gemengd dubbel: goud voor Stephan en Ilse
In dezelfde leeftijdscategorie kwam Stephan ook uit in het gemengd dubbel. Samen met Ilse, trainer en oud-speelster van BC Mariken, legde hij wederom beslag op het goud. Stephan en Ilse wonnen beide poulewedstrijden en kroonden zich zo tot kampioen in de GD 40+.

Tweemaal zilver in de singels
Roy en Ilse legden in hun singels daarnaast nog allebei beslag op een zilveren medaille. In zowel de heren- als de damesenkel waren weer meerdere leeftijdscategorieën samengevoegd, waardoor uit de uitslagen niet direct duidelijk werd wie precies recht had op welke medaille. Na een paar knappe overwinningen bleken Roy en Ilse echter allebei uitgekomen te zijn op een mooie tweede plaats.

Roy, Stephan en Ilse, van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! Bekijk hier de uitslagen van alle wedstrijden op het Nederlands kampioenschap voor veteranen.