Op de vrijwilligersdag vlak voor de zomervakantie is Rinske de Graaff Stoffers uitgeroepen tot Marikenees van het Jaar 2018. Daarmee neemt ze de wisselbeker met de beeltenis van Mariken van Nieumeghen over van Nancy Blockhuis, die vorig jaar de eerste op deze manier gelauwerde vrijwilliger werd.

De verkiezing van een Marikenees van het Jaar is bedoeld om iemand met een bijzonder jaar achter de rug te bedanken voor zijn of haar inzet voor onze vereniging. Kandidaten werden door leden aangedragen, het bestuur koos daaruit uiteindelijk Rinske als winnares.

Door een vervelend slepende blessure kon Rinske het afgelopen seizoen geen competitie spelen. Het weerhield haar er echter niet van als vrijwilliger zeer betrokken te blijven bij onze vereniging. Ze organiseert al jarenlang het BC Mariken Seniorentoernooi – ieder voorjaar weer een hele klus. Daarnaast is ze erg actief binnen de G-badmintoncommissie. Iedere dinsdagavond is ze begeleider tijdens deze training.

Een mooi voorbeeld van Rinskes vrijwilligerswerk is het volgende. Op een algemene ledenvergadering van drie jaar geleden werd nagedacht hoe de vereniging meer leden zou kunnen stimuleren om vrijwilligerswerk te doen. Rinske stapte diezelfde avond in de daarvoor opgerichte vrijwilligerscommissie (inmiddels activiteitencommissie) en bleef er drie jaar lang actief in. Nog altijd is ze aanwezig op de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering en denkt ze op een opbouwende manier mee met het beleid van BC Mariken.

Bedankt, Rinske, voor al je vrijwilligerswerk voor BC Mariken. Hopelijk kun je komend jaar weer volop genieten van de competitie en trainingen.