Op de laatste speelavond in de Jan Massinkhal – al weer meer dan een week geleden – is Nancy Blockhuis uitgeroepen tot Marikenees van het Jaar 2017. Een jaar lang is zij de bezitter van een klein beeldje met de beeltenis van Mariken van Nieumeghen, naamgeefster van onze badmintonvereniging.

Om de inzet van de vrijwilligers binnen BC Mariken te prijzen schreef het bestuur deze verkiezing uit: niet bedoeld als wedstrijd, maar om iemand met een bijzonder jaar achter de rug te bedanken. Gedurende drie weken kon iedereen kandidaten aandragen. Uit de verschillende inzendingen koos het bestuur Nancy.

Bijzonder aan onze eerste Marikenees van het Jaar is dat ze officieel geen lid van onze vereniging is. Sinds haar knieblessure is Nancy strippenkaarthouder. Ondanks dat ze zelf minder kan spelen, zet ze zich flink in voor BC Mariken. Ze zit al sinds mei 2015 in de vrijwilligerscommissie. Ze haalde geld op voor de vereniging door leden op te trommelen te helpen bij hardloopwedstrijden in Nijmegen.

Vorige zomer stak ze veel tijd in het organiseren van het badminton bij de Special Olympics op het sportcentrum van de Radboud Universiteit. Dit was niet aan BC Mariken verbonden, maar onze vereniging leverde wel de meeste vrijwilligers. Na het succesvol verlopen evenement werd een G-badmintoncommissie in het leven geroepen. Dit is wél een initiatief van BC Mariken. Binnenkort starten ze met het geven van clinics bij instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Nancy zit ook in deze commissie.

Tenslotte helpt Nancy bij leuke activiteiten op vrijdagavonden in de beruchte kantine van de Jan Massinkhal. De 30-Seconds- en de karaoke-avond organiseerde ze zelf. Ook nu het seizoen bijna ten einde is, zit ze nog niet stil. Vanaf komende dinsdag begint het zomersporten in het Goffertpark: projectje van Nancy.

Nancy, bedankt voor je inzet! Hopelijk kun je snel ook weer veel zelf badmintonnen.