Op 23 december, de laatste vrijdagavond voor de Kerst, sloot de seniorenafdeling van BC Mariken het kalenderjaar af met een kersttoernooi. Na twee coronajaren kon deze traditie eindelijk weer eens doorgaan. En dat bleken veel leden te waarderen: de opkomst was enorm!

Tijdens het kersttoernooi speelt iedereen met iedereen. De twee organisatoren Armand en Clark verdeelden alle deelnemers iedere ronde over de banen. Vervolgens werd ongeveer 20 minuten lang gedubbeld. Dat ging er leuk aan toe: de door het lot bepaalde combinaties leverden veel spannende partijen op.

Omdat badminton hongerig en dorstig maakt, was er tussen de wedstrijden door tijd om wat lekkers te eten of te drinken. Veel leden hadden gehoor gegeven aan de oproep om lekkere hapjes en drankjes mee te nemen.

Rond 22.30 uur hadden alle spelers vijf wedstrijdronden in de benen en zat het toernooi erop. Terwijl enkele fanatiekelingen op eigen houtje nog aan een laatste potje begonnen, kon de rest alvast gaan douchen.

Daarna trok een groot gezelschap naar de kantine, om te proosten op het afgelopen jaar. Bij de prijsuitreiking bleken dit jaar alle deelnemers een winnaar. De prijs? Een schaal vol met frituursnacks, die gretig aftrek vonden. Het bleef nog lang gezellig.

Armand en Clark, bedankt voor de organisatie! Lees ook dit verslag van het ouder-kindtoernooi voor de junioren, dat eerder op de avond plaatsvond.