De inschrijving voor de clubkampioenschappen is officieel geopend. De kampioenschappen vinden dit jaar plaats op zaterdag 6 april in de Jan Massinkhal. Schrijf je snel in, want deze clubdag wil je niet missen! Het wordt een gezellige dag voor al onze leden, van jong tot oud. Meedoen is gratis!

Onze clubkampioenschappen zijn terug te vinden op Toernooi.nl, de overzichtssite van alle badmintonwedstrijden in Nederland. Je kunt je aanmelden door een account op deze website aan te maken. De meeste spelers zullen al over zo’n account beschikken. Als je liever geen account aanmaakt, kun je je ook aanmelden door een bericht te sturen naar de jeugdcommissie of technische commissie.

Succes van vorig jaar herhaald?
Vorig jaar streden op de clubdag ruim zeventig spelers in verschillende categorieën om de titel van clubkampioen. Dit jaar hopen we dit succes weer te herhalen. Benieuwd hoe het er vorig jaar verliep? Bekijk dan dit foto-overzicht of onderstaande aftermovie:


Categorieën en onderdelen
Om deel te nemen aan onze clubkampioenschappen moet je uiteraard lid zijn van BC Mariken. Bij de aanmelding moet je een van de volgende categorieën selecteren:

  • Jeugd
  • Senioren: nylon
  • Senioren: veren 2
  • Senioren: veren 1

Je mag zelf kiezen in welke klasse je inschrijft. Jeugdspelers mogen dus ook met de senioren meedoen. In veren 2 mogen spelers tot maximaal vierde divisie inschrijven. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen klassen nog worden samengevoegd of verder opgesplitst.

Je kunt in maximaal twee verschillende spelsoorten (heren- of damesenkel, heren- of damesdubbel en gemengd dubbel) inschrijven. Je mag wel bijvoorbeeld je singel in de ene categorie spelen en je dubbel in een andere. Als je zelf geen dubbelpartner kunt vinden, kun je aanmelden met ‘wanted’: dan probeert de organisatie een partner voor je te vinden.

Toernooiopzet
Het toernooi wordt gespeeld volgens het poule-afvalsysteem. Als het qua aantal inschrijvingen beter uitkomt, kunnen sommige onderdelen in overleg in Zwitsers laddersysteem worden gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld tussen 9.00 en 18.00 uur.