Op zondag 2 april vond in Sporthal de Boog de eerste BC Mariken Clubdag plaats. Ruim zeventig spelers streden die dag in verschillende categorieën om de titel: clubkampioen! De komende tijd blikken we in een aantal artikelen terug op deze leuke dag.

Omdat we de voorrondes van onze clubkampioenschappen via het Zwitsers laddersysteem speelden, stonden er een boel wedstrijden op het programma. Het grote voordeel van dit systeem: wie een wedstrijd verloor, viel niet af, maar kreeg gewoon een nieuwe tegenstander toegewezen. Zo waren alle deelnemers verzekerd van veel leuke en spannende partijen.

Om de clubkampioenschappen op een waardige manier af te sluiten, stonden aan het eind van de middag wel een reeks finales op het programma. In de strijd om goud of zilver moesten de spelers hun laatste beetje energie aanboren. Om de stand hoefden ze zich ondertussen niet te bekommeren: andere spelers sprongen als scheids- of lijnrechter bij.

Aan het eind van de dag kwamen deze spelers als winnaars bovendrijven:

HerenenkelDamesenkelHerendubbelDamesdubbelGemengd dubbel
Veren 1Pepijn de LangeHanneke van WeertSebastiaan Duijts
Frank Nagtegaal
Pepijn de Lange
Helena Cockx
Veren 2Jules van der VlietReena van RosmalenFloris Bruin
Paul Bruin
Wilbert Thoonen
Vicky Seveke
NylonThijs KuijpersDouwe Huitema
Bas van de Steeg
Noëlla Kroon
Sabine Rijswijk
Jeannette Vos
Bas van de Steeg
JeugdDavin van AarleSabine RijswijkSasha Harren
Mees van Houtem
Noëlla Kroon
Sabine Rijswijk
Jeugd (O12)Rens OostveenShu Yi ChoiLars Knoop
Rens Oostveen
Shu Yi Choi
Anna Reker

Na de laatste wedstrijden trokken we naar de kantine van Sporthal de Boog. Daar werden alle winnaars gehuldigd! Voor Davin en Sabine kreeg de prijsuitreiking nog een leuk extraatje: als winnaar van de jongens- en meisjesenkel wordt hun naam op de Simon Ahuluheluw-bokalen gegraveerd. Deze wisselbekers zijn vernoemd naar onze oud-trainer, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de jeugd van BC Mariken.

Toernooiorganisatie, hartelijk dank voor al jullie inzet om van deze Clubdag zo’n geslaagde dag te maken! Alle uitslagen van de clubdag vind je hier.