BC Mariken 1 heeft nog maar een paar punten nodig om zich te handhaven in de eerste divisie. Op vrijdagavond 10 februari kan het zomaar gebeuren. Dan nemen Rick, Roy, Pepijn, Kiara, Nathalie en Helena in Sportzaal de Spil dan op tegen BC Velo uit Wateringen. Deze inhaalwedstrijd begint om 19.30 uur.

Ideale supportavond
Deze avond is het uitgelezen moment om ons eerste team nog eens fanatiek te komen aanmoedigen. Omdat de Jan Massinkhal niet voor ons beschikbaar is, vervalt het reguliere badminton. Wel is er voor seniorenspelers en oudere jeugd van 21.00 tot 23.00 uur vrij spelen in Sporthal de Triangel.

Deze sporthal bevindt zich op slechts vier minuten fietsen van de zaal waarin ons eerste team zijn inhaalwedstrijd speelt! Je kunt dus eerst komen supporteren, om vervolgens zelf nog een shuttle te slaan. In Sporthal de Triangel is ook de kantine open.

BC Mariken 2022 2023 team 1

Nog vijf punten nodig
Als onze spelers met 5-3 van BC Velo winnen, is het gat met concurrent BC Culemborg zeventien punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn onze spelers dan niet meer te achterhalen.

Mocht het vrijdagavond niet lukken om de gasten uit Wateringen te verslaan, dan wordt de handhaving waarschijnlijk aanstaande zondag officieel. Dan komt om 12.30 uur hekkensluiter BC Trilan op bezoek in Sporthal de Boog.