Voor vrijwel alle teams van BC Mariken is het competitieseizoen halverwege. Tijd om de stand op te maken. Vandaag staan de acht jeugdteams van onze vereniging centraal. Hoe vergaat het hun tot dusver? Jeugdcommissielid Freek neemt de tussenstanden met ons door.

BC Mariken J1 (O19 Mix): Lars, Lieke, Luuk M., Noëlla, Ties en Tinka
Vorig jaar speelde dit team nog in de O17-klasse. Dat het dit jaar in de O19-klasse zwaarder zou worden, was dus wel te verwachten. Toch staat J1 halverwege de competitie op een keurige gedeelde tweede plaats. Er is weliswaar een flink gat met de nummer één (BC Harderwijk), maar de tweede plek halverwege het seizoen is een prima prestatie!

BC Mariken J2 (O17 Mix): Adriaan, Bente, David, Floor en Luuk L.
Vorig jaar is J2 op de vijfde plaats geëindigd in de O17-klasse. Dit jaar staan ze halverwege het seizoen keurig op de vierde plaats – en dat terwijl de poule nu wat sterker lijkt te zijn dan vorig jaar. De wedstrijden tegen de top drie waren allemaal spannend, dus misschien zit er zelfs nog meer in het vat voor J2.

BC Mariken J3 (O17 Mix): Davin, Hanna, Mees, Sabine, Sasha en Vera
Vorig jaar is J3 Nederlands kampioen geworden in de O15. Daarom mogen ze het dit jaar in een hogere klasse proberen. Jammer genoeg zijn ze in een poule ingedeeld met relatief weinig tegestand, waardoor ze tot nu toe vier keer met 8-0 en twee keer met 7-1 hebben gewonnen. Het team staat dan ook dik bovenaan. Het moet raar lopen als dat in de tweede seizoenshelft gaat veranderen. Maar… dat moeten ze natuurlijk nog wel eventjes waarmaken.

BC Mariken J4 (O17 Gemengd): Evi, Imke en Juniper
In hun eerste competitiejaar hebben deze drie meiden tot nu toe veel spannende wedstrijden gespeeld. Voor ieder puntje wordt gevochten. Daarom hebben ze heel veel puntjes bij elkaar gesprokkeld. Genoeg om in de tussenstand op de derde plaats te staan. In deze poule steekt DVS uit Utrecht er met kop en schouders bovenuit, maar J4 is zeker in de race om de best of the rest te worden. En dat in het eerste competitiejaar! Knap!

BC Mariken J5 (O15 Mix): Aminah, Annika, Ben en Thorre
Met een leeftijd tussen de 9 en 13 jaar is dit een jong team in de O15-klasse. Ook speelt dit team pas voor het eerst samen dit jaar. Het was dus duidelijk dat het een pittig seizoen zou gaan worden. Maar er wordt hard gewerkt voor ieder punt. Daarom draait het team keurig mee in de middenmoot. Dat belooft wat voor de tweede helft van het seizoen!

BC Mariken J6 (O15 Gemengd): Fleur, Jasmine, Tijl en Yannick
Team J6 is dit jaar in een sterke poule ingedeeld en heeft heel zware tegenstanders getroffen. Halverwege het seizoen staan ze dan ook onderaan. Maar dat betekent niet dat er niet goed wordt gespeeld. Veel wedstrijden zijn maar net in drie games verloren, dus misschien dat er in de tweede helft van het seizoen meer punten kunnen worden binnengesleept. En spelen tegen sterke spelers heeft ook een voordeel: je leert er ontzettend veel van!

BC Mariken J7 (O13 Opstap): Aniek, Jasmijn, Laura en Thije
Team J7 speelt in een opstap-klasse, bedoeld voor spelers die voor het eerst competitie spelen. Dat betekent dat ze wat minder wedstrijden spelen dan andere teams. Tot nu toe gaat het hartstikke goed en staan ze op een mooie tweede plaats. En het belangrijkste is dat het team veel plezier heeft met het spelen van wedstrijden – precies de bedoeling van de opstapcompetitie. Hopelijk smaakt dit naar meer! Veel succes nog in de 2 e helft van het seizoen!

BC Mariken J8 (O13 Opstap): Lars, Ralph, Rens en Sepp
Ook team J8 is een opstap-team. Dit team ‘Nijmegen Noord’ heeft er inmiddels drie wedstrijden opzitten en staat nu op de derde plek, met maar een punt achterstand op de nummer twee. Hartstikke knap! Met iedere gespeelde wedstrijd gaat het niveau omhoog. Maar het allerbelangrijkste: het team straalt plezier uit en speelt met veel inzet! Veel succes en plezier nog in de rest van het seizoen!

Komend weekend gaat de competitie verder. Dinsdag werpen we nog een blik op de tussenstanden in de competitiepoules van de seniorenteams van BC Mariken.