De technische commissie (TC) is op zoek naar versterking. Op de aanstaande algemene ledenvergadering in mei loopt Karen Meijers termijn als competitieleider af. De huidige commissieleden zouden graag een nieuwe competitieleider aan hun team toevoegen. Interesse? Neem dan contact op met de TC.

Wat houdt de functie van competitieleider in?
Als competitieleider regel je de deelname van de seniorenteams van BC Mariken aan de verschillende competities van Badminton Nederland: de bondscompetitie, de voorjaars- en najaarscompetitie en de dubbelcompetitie:

  • Je stelt samen met de andere TC-leden de teams samen.
  • Je schrijft de teams in bij de badmintonbond.
  • Je regelt met de secretaris de zaalhuur.
  • Je informeert spelers over de competitie.
  • Je helpt bij het verzetten van competitiewedstrijden
  • Je helpt mee met de organisatie van de competitieafsluiting.

‘Het leukste aan het competitieleiderschap vind ik het contact met de teams’, zegt Karen. ‘Dat gaat vooral via de teamcaptains. Ik zit samen met alle teamcaptains in een appgroep waar je snel informatie kan doorgeven. Moet er bijvoorbeeld iets voor een inhaalwedstrijd geregeld worden, dan stem ik dat af met de teamcaptain. Daarnaast mag ik lekker klooien met schemaatjes in Excel. Dat is altijd leuk!’

In de rubriek Vrijwilliger in de Spotlight stond in 2017 ook een competitieleider in het zonnetje. Maarten Solleveld vertelde toen wat zijn takenpakket precies inhield.

Hoeveel tijd kost deze functie?
Het aantal uren dat dit werk vraagt, verschilt per periode. Van maart tot en met mei ben je soms wel een paar uur per week aan de werkzaamheden kwijt, omdat dan de teamindeling wordt gemaakt. Tijdens het competitieseizoen kost het vaak minder tijd.

Voor deze functie staat een duidelijke werkinstructie op papier. Ook zijn er voorbeeldmails beschikbaar. Het is vooral belangrijk dat je de deadlines in de gaten houdt en dat je je een beetje op de hoogte houdt van de regels.

Wat doet de technische commissie verder?
De TC is binnen BC Mariken verantwoordelijk voor het regelen van seniorentrainingen met goede trainers. Ook schrijft de TC de seniorenteams in voor de verschillende competities, maakt ze ieder jaar de teamindeling en coördineert ze het ophalen van oud papier. De TC vergadert tijdens het seizoen ongeveer iedere vier tot zes weken.

In de TC zitten BC Mariken-leden uit zowel de nylon als veren trainingsgroepen. Op dit moment bestaat de TC naast Karen uit Vicky Seveke (voorzitter), Bram Meijer, Nathalie Bruijsten en Stephan van den Akker. Competitie spelen is geen verplichting.

Heb je vragen over de functie of over de TC? Schroom dan niet om een berichtje te sturen naar TC-voorzitter Vicky of een van de andere bestuursleden van BC Mariken. Klik hier voor een overzicht van alle commissies binnen onze vereniging.