Vanaf zondag 28 november zijn binnensportactiviteiten enkel toegestaan tussen 5.00 en 17.00 uur. Dit is een door de regering opgelegde maatregel, die tot in ieder geval zondag 19 december geldt. We zetten de gevolgen voor onze trainingen, vrijspeelmomenten, competitiewedstrijden en verenigingsleven op een rij.

Dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond
Op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond komen alle trainingen en vrijspeelmomenten van BC Mariken voorlopig te vervallen. Voor junioren, senioren en G-badmintongroep is er geen badminton.

Woensdagmiddag
De 50+-groep kan op woensdagmiddag (15.30-17.00 uur) wel blijven spelen. Om Sportzaal de Zwaluw binnen te komen, moeten leden een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. In de zaal is het verplicht om anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen – behalve tijdens het badmintonnen.

Competitie
De bond heeft besloten om de competitiewedstrijden door te laten gaan. Als BC Mariken volgen wij dit besluit en zullen onze competitiewedstrijden doorgaan in het weekend. We kunnen tot 16.30 uur wedstrijden spelen in de Ark van Oost, want om 17.00uur moet de zaal dicht zijn. Wedstrijden die niet door kunnen gaan (bijvoorbeeld omdat ze op een doordeweekse avond vallen) zullen worden ingehaald in de reserveweek. Meer details hierover volgt nog via de bond.

Alternatieve activiteiten
Het bestuur probeert met de verschillende commissies de komende tijd alternatieve, online activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld op de avonden waarop nu speelmomenten vervallen (dinsdag, donderdag, vrijdag). Heb je zelf een leuk idee? Geef het dan door aan het bestuur of een van de commissies!

Contributie
Op dit moment is nog niet te zeggen hoe lang het badminton bij BC Mariken stil zal liggen. De afgelopen twee seizoen heeft BC Mariken een deel van de contributie terug kunnen geven. Tijdens het seizoen geeft de club geen contributie terug. Pas na de financiële afsluiting van het jaar (op 1 augustus 2022) is duidelijk of en zo ja, hoeveel geld BC Mariken overhoudt. Op de ALV in mei 2022 zal het bestuur hier al met de leden over in gesprek gaan.