Met ons eigen BC Mariken Seniorentoernooi op de agenda durven we er eigenlijk geen reclame voor te maken, maar aanstaande zaterdag (25 maart) vindt in Den Bosch een prachtig badmintonevenement plaats: de finale van de eredivisie. In de Maaspoort nemen BC Duinwijck en BC DKC het tegen elkaar op. Een bezoek aan deze zinderende strijd is zeker de moeite waard! Maar de wedstrijden zijn ook online te volgen!

De finalisten
Recordkampioen en regerend landskampioen Duinwijck wist zich eind januari al zeker van een plek in de finale. Omdat het team in de reguliere competitie bovenaan de kampioenspoule eindigde, hoefde het geen halve finale te spelen. In de selectie van de club uit Haarlem zit al flink Nederlands kampioenen: Nadia Choukri, Ties van der Lecq, Debora Jille en Selena Piek pakten vorige maand allemaal een titel op het NK voor individuele spelers.

Toch is DKC uit Den Haag aanstaande zaterdag zeker niet kansloos. De club plaatste zich een paar weken geleden knap voor de finale door in de halve finale BV Almere over twee duels te verslaan. Met Mark Caljouw en Joran Kweekel beschikt DKC over de twee beste herenenkelspelers van Nederland. Bovendien kan deze club altijd rekenen op een fanatieke supportersschare.

Finale-opzet
Tijdens de finale spelen Duinwijck en DKC maximaal acht partijen tegen elkaar: een mannendubbel, een vrouwendubbel, twee mannenenkels, twee vrouwenenkels en twee gemengd dubbels. Wie vijf partijen wint, kroont zich tot kampioen van Nederland. Als het na acht wedstrijden gelijk staat, wordt de winnaar bepaald via een golden game, één allesbepalende set.

Praktische informatie
De finale begint aanstaande zaterdag om 13.00 uur en wordt gespeeld in de Maaspoort (Marathonloop 1, Den Bosch). Een kaartje kopen moet vantevoren via deze website. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen een gratis ticket bestellen, volwassenen betalen 10 euro. Let op: als je met de auto komt, moet je ook 10 euro voor een parkeerticket betalen.

Ben je niet in de gelegenheid om naar Den Bosch af te reizen? Dan kun je de finale ook online volgen. Badminton Nederland zendt alle wedstrijden live uit op zijn YouTube-kanaal.

Bekijk ook deze compilatie van de finale van vorig jaar, toen Duinwijck Almere in een golden game versloeg: