Een recordaantal van 188 spelers doet dit jaar mee aan ons BC Mariken Senionentoernooi, dat op zaterdag 25 maart in de Jan Massinkhal in Nijmegen gehouden wordt. Het belooft dus een onwijs gezellige en sportieve dag te worden! Vanwege de grote belangstelling moesten we de inschrijving eerder sluiten. Enkele spelers zijn daardoor op de reservelijst terechtgekomen.

Inmiddels heeft de toernooiorganisatie de loting voor het toernooi gepubliceerd. Door een fout in de nationale ranking ging bij de plaatsing in het onderdeel MD-1 in eerste instantie iets mis. In dat onderdeel is daarom opnieuw geloot. Alle definitieve speelschema’s zijn nu te vinden op Toernooi.nl.

De Jan Massinkhal heeft achttien badmintonbanen. Vanwege de vele aanmeldingen begint het toernooi al om 9.30 uur. Om 21.00 uur zijn de laatste wedstrijden volgens planning afgelopen. Het adres van de sporthal is Nieuwe Dukenburgseweg 5, Nijmegen.

BC Mariken goed vertegenwoordigd
Met 44 spelers uit de eigen gelederen is onze vereniging op ons eigen toernooi goed vertegenwoordigd. Bovendien lijken onze spelers een goede gooi te gaan doen naar de prijzen: in verschillende categorieën zijn BC Mariken-spelers geplaatst.

Herhaling van succes uit 2019
Met dit enorme aantal inschrijving belooft het toernooi net zo’n groot succes te worden als in 2019. In dat jaar werden voor het eerst alle onderdelen op één dag in de Jan Massinkhal afgewerkt. Het werd een groot badmintonfeest: terwijl bijna 170 deelnemers onderling vaak zeer spannende partijen speelden, hing op alle achttien banen een sportieve sfeer.

In 2020 en 2021 kon ons open toernooi voor seniorenspelers vanwege de coronacrisis niet door gaan. En in 2022 moest het toernooi vanwege de opvang van Oekraïense vluchtelingen uitgesteld en verplaatst worden. Uiteindelijk vond eind mei in Sporthal de Triangel alsnog een leuke editie plaats. De foto’s daarvan vind je hier.

Het BC Mariken Seniorentoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland en mede gefinancierd door de Europese Unie (EU). Een overzicht van alle oud-winnaars van het BC Mariken Seniorentoernooi sinds 2009 vind je hier.