Van dinsdag 14 tot en met zondag 18 februari vinden in het Franse Aire-sur-la-Lys de Europese Kampioenschappen voor gemengde badmintonteams plaats. Alle wedstrijden zijn gratis live te bekijken via internet. In dit artikel wakkeren we alvast wat enthousiasme aan om het Nederlandse team (op afstand) te supporteren!

Kijken naar badminton op het hoogste niveau is niet alleen leuk, het is ook leerzaam. Van de toppers kun je zowel op technisch, tactisch als metnaal vlak nogal wat opsteken! Eerder legde hoofdtrainer Paul Vennekens op onze website uit waar je bij ieder onderdeel het beste op kunt letten.

Wedstrijden
Het toernooi begint met een groepsfase. Daarin neemt Nederland het op tegen Duitsland, Frankrijk en Bulgarije. Een wedstrijd bestaat uit vijf partijen: een herenenkel, een damesenkel, een herendubbel, een damesdubbel en een gemengddubbel.

  • Dinsdag 14 februari, 16.00 uur: Frankrijk – Nederland;
  • Woensdag 15 februari, 16.00 uur: Duitsland – Nederland;
  • Donderdag 16 februari, 16.00 uur: Nederland – Bulgarije.

In de andere groep spelen Denemarken, Engeland, Schotland en Oekraïne tegen elkaar. De nummers een en twee van iedere groep plaatsen zich voor de halve finales, die vrijdag 17 februari op het programma staan. Op zondag 18 februari wordt de finale gespeeld.

Selectie
De selectie die Nederland op het EK vertegenwoordigt, staat onder leiding van bondscoach Ruud Bosch. Hij heeft negen spelers meegenomen naar het toernooi:

  • Mannen: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ruben Jille, Ties van der Lecq en Robin Tabeling
  • Vrouwen: Nadia Choukri, Debora Jille, Cheryl Seinen en Selena Piek.

Alle spelers die zich begin februari wisten te kronen tot Nederlands kampioen behoren tot de selectie. De komende week zullen we zien hoe zij zich tussen de Europese concurrentie staande weten te houden.

Kijken?
Alle wedstrijden worden live uitgezonden op de website van de Europese badmintonbond: www.badmintoneurope.tv. De speelschema’s en alle uitslagen vind je op Toernooi.nl.