Een paar weken terug kondigden we op de website aan een jeugdtraining te starten op donderdagavond in Sporthal de Triangel. BC Mariken steekt de waal over, om kinderen uit Nijmegen-Noord badminton aan te kunnen bieden. Afgelopen donderdag (16 februari) was de eerste training door onze hoofdtrainer Bart-Jan.

Iets voor zes uur druppelden voorzichtig kinderen binnen. Sommige herkenden Paul of Pepijn van de gymlessen op hun school, sommige kenden al een vriendje of een vriendinnetje, voor andere was iedereen nieuw. Drie jongens droegen al een BC Mariken-shirt: onze jeugdspelers Menno, Ruben en Hidde trainen de eerste keren mee om de groep een goede start te geven. Noëlla traint ook al op dinsdag in de groep van Lynn.

Tien nieuwe kinderen waren op deze eerste training afgekomen en dan waren er ook nog eens twee afmeldingen vanwege ziek zijn. Na afloop van de training kende Bart-Jan hen allemaal al bij naam: Bas, Stijn, Jaquin, Lara, Silvijn, Stormy, Joshua, Semmie, Victor en Lucas. Wellicht kwam het door de speciale tikspelletjes om elkaars namen te leren, die hij met hen deed, maar het is hoe dan ook een compliment waard.

Bart-Jan begon zijn training met een praatje waarin hij vertelde wat hij belangrijk vindt in zijn trainingen. Iedereen speelt met iedereen en alles is te leren. Terwijl de kinderen daarna aan hun warming-up begonnen, namen Paul en Pepijn de nieuwe ouders mee naar de tribune voor een korte presentatie over onze vereniging. Het is belangrijk deze groep kinderen geen losstaande groep binnen de vereniging wordt. Door de ouders een beeld van de hele vereniging te geven hopen we dat de kinderen gemakkelijker integreren binnen BC Mariken. Hopelijk komen deze kinderen in de toekomst ook een keer per week in de Jan Massinkhal trainen.

Tijdens en na de presentatie was er alle tijd voor vragen. Pepijn heeft Bart-Jan het laatste half uur geassisteerd bij de training en zal dat de komende weken blijven doen. We hopen dat alle kinderen van deze eerste training genoten hebben en dat we ze enthousiast gemaakt hebben om vaker te komen.

Voor ouders en andere belangstellenden: hier vind je de slides van de presentatie van afgelopen donderdag.