Op de vrijdagen 3 en 17 juni organiseerde de jeugdcommissie in de Jan Massinkhal de clubkampioenschappen voor junioren. De winnaars van jongens- en meisjesenkel in de oudste leeftijdscategorie zien hun naam gegraveerd worden op de Simon Ahuluheluw-bokalen, vernoemd naar onze oud-trainer die een grote bijdrage heeft geleverd aan de jeugd van BC Mariken. Wie gingen er dit jaar met die eer vandoor? Jeugdcommissielid Freek doet verslag.

Vorig jaar konden we door de coronamaatregelen helaas geen jeugdclubkampioenschappen organiseren en lange tijd zag het ernaar uit dat het ook dit jaar niet door kon gaan. Maar toen eind mei bekend werd dat we weer konden badmintonnen in de Jan Massinkhal hebben we geen seconde getwijfeld: de clubkampioenschappen konden doorgaan!

Dubbels: nét een beetje extra motivatie
Op vrijdag 3 juni zijn we begonnen met de dubbels. Door de late aankondiging en het lange Pinksterweekend was de opkomst wat lager dan we gewend waren, maar we hebben toch een heel leuk toernooit kunnen spelen.

Zowel bij de jongens als bij de meisjes hebben we gespeeld volgens het Zwitserse Laddersysteem, waardoor iedereen drie of vier potjes heeft kunnen spelen. Onderlinge wedstrijden tussen clubgenoten zorgen altijd voor nét een beetje extra motivatie, waardoor er spannende wedstrijden te zien waren.

Bij de jongens wonnen Davin en Sasha uiteindelijk de eerste prijs, door in drie games Ties en Lars te verslaan. Bij de meisjes boden Noëlla en Sabine goed tegenstand, maar uiteindelijk wonnen Reena en Maddie toch nipt met 21-18 en 21-19.

Enkels: fanatiek geknokt voor ieder punt
Na een weekendje de tijd gehad om uit te rusten tijdens het jeugdkamp in Mill stonden op vrijdag 17 juni de enkels op het programma. Nu waren er veel meer aanmeldingen, waardoor we in drie verschillende leeftijdsklassen hebben kunnen spelen.

In de O12-klasse deden maar liefst vier spelers mee die pas dit jaar zijn begonnen met badminton: Lynn, Laura, Shu Yi en Mees K. Onderling hebben zij voor het eerst kennis kunnen maken met het spelen van wedstrijdjes. Al meteen werd er fanatiek geknokt voor ieder punt. Maar de prijzen gingen toch naar de ervaren oude rotten van de O12. Bij de jongens won Mees van H. in de finale van Thorre, en bij de meisjes moest Lotte net haar meerdere erkennen in Aminah, die na een spannende 22-20 in de tweede game de winst wist binnen te slepen.

In de O14 ging de jongensfinale tussen Davin en Sasha. Ze maakten er een mooie wedstrijd van, die met 21-19 en 21-18 door Davin werd gewonnen. Bij de meisjes speelden Sabine en Tess de finale tegen elkaar. Daar was zelfs een beslissende derde set nodig, die uiteindelijk door Sabine werd gewonnen.

In de hoogste klasse, de O19, was het voor Floris, Reena en Maddie de allerlaatste kans om hun naam op de Simon Ahuluheluw-bokalen gegraveerd te krijgen. Volgend jaar gaan Floris, Reena en Maddie alle drie bij de senioren spelen.

Reena maakte bij de meisjes haar favorietenrol waar en was in de finale een maatje te groot voor Lieke: 21-18 en 21-11. Bij de jongens kon Ruben niet voor een verrassing zorgen: Floris versloeg hem met 21-15 en 21-10 en pakte daarmee zijn laatste titel als jeugdlid van BC Mariken.

Alle prijswinnaar zijn na afloop beloond met een medaille. De namen van Floris en Reena worden snel toegevoegd aan de wisselbeker. Het waren twee gezellige avonden in onze eigen Jan Massinkhal, waarmee we het seizoen voor de vrijdagavond leuk hebben afgesloten. Op naar volgend jaar!

Alle wedstrijden en uitslagen zijn terug te vinden op Toernooi.nl. Een overzicht van de oud-winnaars vind je hier.