Beste Marikenezen,

Vijf jaar geleden kwam ik bij onze badmintonvereniging spelen. Door mijn toenmalige teamgenoten werd ik warm ontvangen. Via de vrijwilligers met wie ik samenwerkte leerde ik steeds meer mensen kennen en al gauw voelde ik me helemaal thuis bij BC Mariken. In de afgelopen maanden heb ik ervaren wat een steun een sociaal netwerk als een sportvereniging kan geven.

Op woensdag 8 mei is mijn moeder overleden. Ze was al sinds de zomer ziek maar de laatste weken ging het hard. De begrafenis vond plaats op de dag van onze halfjaarlijkse ALV, die Paul Bruin in mijn plaats voorzat. Van allerlei kanten heb ik lieve berichten ontvangen en het was fijn dat een paar badmintonvrienden bij het afscheid aanwezig waren. Ik hoop dat ieder lid zich op moeilijke en minder moeilijke momenten net zo verbonden voelt met de mensen op onze vereniging. Dan mogen we ons met recht een hechte vereniging noemen.

Inmiddels ben ik weer in functie. Het verenigingsleven gaat door en ik haal plezier en afleiding uit mijn vrijwilligerswerk. Het bestuur heeft me bijgepraat over de ALV, die ik toch stiekem via Whatsapp gevolgd had. Zo wist ik al dat de opkomst groot was en de discussies vruchtbaar. Secretaris Hans heeft de notulen bijna uitgewerkt; binnenkort worden ze per e-mail met alle leden gedeeld.

De contributies gaan het komend seizoen stijgen. Voor een deel was dat onvermijdelijk. In de afgelopen seizoenen stegen zaalhuur en shuttlekosten, maar bleven onze ledenbijdragen gelijk. Een ander deel van de contributieverhoging komt voort uit een op de ALV goedgekeurd voorstel. Komend seizoen trainen we op dinsdagen en donderdagen ook in mei. Ik ben blij dat we ons badmintonaanbod weer wat hebben kunnen uitbreiden. In een poging de kosten te drukken houdt het bestuur in het oog dat we in de grote Jan Massinkhal niet te veel badmintonbanen huren.

Een ander voorstel dat werd aangenomen: de nieuwe inrichting van de speelavond op vrijdag. In Beste Marikenezen #6 schreef ik er uitgebreid over.

Ons idee om de clubkampioenschappen niet op drie vrijdagen, maar op één zaterdag in mei te organiseren haalde het net niet. Aanwezigen vroegen zich af of we niet beter een zaterdag eerder in het seizoen konden kiezen. Bovendien was de vraag: hoe enthousiasmeren we genoeg leden om deel te nemen? In de bestuursvergaderingen gaan we hierover nadenken: mogelijk komen we in november met een verbeterd voorstel.

Komende vrijdag sluiten we het seizoen in de Jan Massinkhal af met een ouder-kindtoernooi voor de junioren en een invitatietoernooi voor de senioren. In de maanden daarna badmintonnen we in de Ark van Oost, gaan we op jeugdkamp en sporten we in het Goffertpark. Laat de zomer maar komen!

Sportieve groet,
Pepijn de Lange
voorzitter BC Mariken

Wil je reageren? Dat kan via onderstaand formulier. Eerdere afleveringen van Beste Marikenezen vind je hier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.