Beste Marikenezen,

Op de algemene ledenvergadering van 14 november 2018 ben ik verkozen tot voorzitter van onze vereniging. Een van de vele leuke kanten van deze taak is dat ik deze rubriek op persoonlijke titel mag schrijven. Omdat BC Mariken de afgelopen drie jaar zonder voorzitter ook prima functioneerde gebruik ik deze brief om het bestaan van mijn functie te rechtvaardigen.

In de eerste plaats wil ik een voorzitter zijn voor alle leden. Het liefst zou ik iedereen leren kennen, maar als dat niet lukt wil ik in ieder geval openstaan voor ieder lid. Zo probeer ik op de speelmomenten in alle sporthallen geregeld langs te komen. Binnenkort bezoek ik de 50+-groep op woensdagmiddag. Als je zelf ergens mee zit of als je gewoon eens over onze vereniging wilt praten, spreek me dan gerust aan.

Ten tweede wil ik me inzetten voor de vrijwilligers binnen BC Mariken. Het meest heb ik te maken met de andere bestuursleden. Inmiddels heb ik met hen uitvoerig gesproken over hoe ik hen het beste kan ondersteunen. Voor mijn gevoel staat er met het toetreden van Bram Meijer (voorzitter TC) een daadkrachtig bestuur. Dat werkt iedere vergadering weer prettig. Binnen BC Mariken zijn echter nog veel meer vrijwilligers actief. Ik wil ook hen ondersteunen en erop toezien dat zij hun arbeid gewaardeerd weten. Nog deze week stapt een van hen weer in de spotlights.

Ten derde zal ik naar buiten toe – denk aan de gemeente Nijmegen, andere verenigingen, maar bijvoorbeeld ook sponsoren – BC Mariken vertegenwoordigen. Een eerste voorbeeld daarvan is de samenwerking met CHESPsport van oud-trainer Bart-Jan den Hollander. Ik zal, waar en wanneer nodig, opkomen voor de belangen van onze gezellige en levendige vereniging.

Bij Badminton Nederland hebben we in december hopelijk meteen een goede indruk gemaakt. Op de eerste bestuursvergadering die ik mocht leiden kregen we namelijk bezoek van bondsbestuurslid Pieter van Soerland. Hij bezoekt badmintonverenigingen om te horen hoe de bond hen het beste kan ondersteunen. Ons gesprek ging er over hoe we badminton voor jonge kinderen aantrekkelijker kunnen maken. Jeugdvoorzitter Paul Bruin heeft daar veel interessante ideeën over. Al keuvelend over de badmintonsport vloog de tijd voorbij. Vlak voordat Pieter weer vertrok meldde hij dat BC Mariken de eerste vereniging was die gereageerd had op zijn vraag om in contact te komen. Andere verenigingen kunnen wij sterk aanraden hem ook eens uit te nodigen.

De komende maanden raast het badmintonseizoen verder. We wisselen de najaarscompetitie in voor de voorjaars- en de 50+ recreantencompetitie. Onze eigen toernooien komen eraan. Bovendien is onze kalender gevuld met allerlei leuke activiteiten.

Tot slot: vergeet niet de ledenenquête in te vullen. Inmiddels hebben al 36 leden laten weten wat ze van BC Mariken vinden. De vragen zijn per commissie opgesplitst. Met jullie antwoorden kunnen de vrijwilligers gemakkelijker en beter hun taken uitvoeren. Sommige leden gaven feedback op de enquête zelf. Ook dat is natuurlijk welkom! Zo kunnen we de enquête voor volgend jaar verbeteren.

Sportieve groet,
Pepijn de Lange
voorzitter BC Mariken

Wil je reageren? Mail dan naar het bestuur of laat een berichtje achter via het contactformulierEerdere afleveringen van Beste Marikenezen vind je hier.