Beste Marikenezen,

Een week voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) wekt het geen verbazing dat deze brief aan al onze leden vooral daarover gaat. In tegenstelling tot een eerdere mail gaan we niet naar Basisschool de Aldenhove maar komen we in de Jan Massinkhal bijeen. De stukken worden deze week rondgestuurd.

Maar eerst even iets anders – iets waar we trots op zijn. Sinds 1 augustus heeft onze vereniging 25 nieuwe leden mogen verwelkomen. De jeugd is de grootst groeiende groep, maar ook de trainingsgroep Nylon 2, voor volwassenen die met badminton beginnen, is in trek. Vanaf deze week kunnen we geïnteresseerden nog beter opvangen want de clubkaart is vernieuwd. Alle informatie is weer up-to-date en op de foto’s prijkt het Erima-clubshirt. Nu kunnen we geïnteresseerden bij hun komst dit drieluik, ontworpen en geprint door Dolly, in handen drukken.

We blijven nadenken over het opvangen van nieuwe leden, omdat BC Mariken een open vereniging wil zijn en nieuw bloed verfrissend werkt. Ben je onlangs lid geworden? Voelde je je welkom? Laat ons weten hoe je opgevangen werd, wat er goed ging of wat er beter zou kunnen.

Dan een bestuursnieuwtje. Op de komende ALV kunnen we sinds bijna drie jaar weer een voorzitter krijgen: Pepijn heeft zich verkiesbaar gesteld. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de technische commissie (TC), maar Bram wil deze taak overnemen. Vorige maand hebben we met zijn zessen vergaderd – Bram was op proef, Pepijn zat voor – en dat werkte prettig. We kijken ernaar uit in volledige bezetting de vereniging te leiden.

Intussen is de TC wel opzoek naar nieuwe leden. Er zijn al wat geïnteresseerden, maar een versterking is welkom.

Op de ALV komt naast de jaarverslagen ook een a4’tje met een paar gedragsnormen ter sprake. Als discussiestuk staat een nieuw contributiesysteem op de agenda. Op dit moment heeft BC Mariken twaalf verschillende lidmaatschappen. Misschien kunnen we lidmaatschappen juist met blokken opbouwen. We willen er graag met jullie over praten en zijn benieuwd naar jullie inzichten.

Zo glijden we langzaam 2018 uit. Op vrijdag 21 december, de laatste speelavond in 2018, gaan we in het donker Blacklight-badmintonnen. Eerst de jeugd, dan de senioren. Dat moet een mooi gezicht worden in de grote Jan Massinkhal.

Sportieve groet,
bestuur van BC Mariken

Wil je reageren? Mail dan naar het bestuur of laat een berichtje achter via het contactformulier.

Eerdere afleveringen van Beste Marikenezen vind je hier.