Beste Marikenezen,

Op sommige dagen is het wel erg gemakkelijk om trots te zijn op onze vereniging. In de sporthal kijk ik om me heen en zie op alle badmintonbanen het BC Mariken-blauw. Maar nog meer trots voelde ik vorig jaar op een van de eerste lentemiddagen. Buiten, zomaar in een Nijmeegs parkje, zag ik een van onze jeugdleden in ons lichtblauwe Erima-clubshirt voorbijlopen. Als onze jeugdleden hun clubshirt zelfs buiten het badminton dragen, doen we iets goed, dacht ik opgewekt.

Voordat een kind met ons clubshirt over straat loopt, is er al een hoop vrijwilligerswerk verzet. In dit geval: door Shoghi. In december 2018 stond hij al in de spotlights, maar hij mag absoluut opnieuw genoemd worden. Voor ons lichtblauwe Erima-clubshirt regelde Shoghi alles. Hij legde in 2017 de eerste contacten met de Nijmeegse leverancier DressMe, onderhandelde met hen over contracten, regelde voor ons een pasavond en de bestellingen en bleef in de jaren daarna waken over contacten en contracten. Over de pasvorm en de stof van een shirt lopen voorkeuren altijd wat uiteen, maar uit de ledenenquête bleek: dit shirt werd gewaardeerd. Bovendien had het Erima-shirt als voordeel dat we er drie seizoenen in konden spelen, terwijl badmintonshirts meestal slechts twee jaar leverbaar zijn.

Toch niet het nieuwe clubshirt

Maar nu zitten die drie seizoenen erop. Voor na de zomer zijn we daarom opzoek gegaan naar een nieuw BC Mariken-shirt. Als bestuur vroegen we natuurlijk meteen Shoghi om hulp en advies en we waren blij dat hij weer wilde meehelpen. Op de ALV van november 2019 leidde hij een gesprek om de wensen voor het nieuwe shirt te achterhalen. De kleur blauw moest onze clubkleur blijven. Bovendien moest het shirt het liefst weer veel seizoenen meegaan.

Omdat het merk Erima ons goed bevallen was, bekeken we eerst hun opties. Ons oog viel op een donkerblauw shirt, dat vier seizoenen leverbaar zou zijn. Shoghi bestelde een paar proefshirts en toen stof en pasvorm in orde waren, hakten we de knoop door. In ons enthousiasme besloten Shoghi en ik het shirt diezelfde avond, tijdens de competitieafsluiting met een heuse modeshow te presenteren.

Wel het nieuwe clubshirt

Maar… In de week daarna bleken de prijzen hoger uit te vallen dan we dachten. Hadden we te snel besloten? Misschien. Sportshop Richard Kregting bleek een JAKO-shirt dat ook vier seizoenen leverbaar is, een stuk goedkoper te kunnen leveren. Weer bestelden we wat proefshirts en weer waren we tevreden over de pasvorm en stof.

Deze sportwinkel had bovendien een groot voordeel: leden die tussen onze gezamenlijke bestelrondes door een shirt willen bestellen, kunnen gewoon in de winkel aan de Paul Krugerstraat terecht. Waarschijnlijk gaan we zelfs een eigen webshop (voorbeeld SV Juliana ’31) krijgen.

Opnieuw hakten we een knoop door. Om de lagere prijs en het hogere bestelgemak konden we niet heen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Dus presenteren we nu – met trots – het nieuwe JAKO-clubshirt.

Op vrijdag 17 april organiseren we in de Jan Massinkhal een pasavond. Het nieuwe JAKO-clubshirt zal als t-shirt en als polo in verschillende kinder-, dames- en herenmaten aanwezig zijn.

En wie weet lopen Shoghi en ik die avond gewoon opnieuw een modeshow.

Tot op de baan!

Sportieve groet,
Pepijn de Lange
voorzitter BC Mariken

Wil je reageren? Dat kan via onderstaand formulier. Eerdere afleveringen van Beste Marikenezen vind je hier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.