Vorige maand heeft BC Mariken meegedaan aan twee evenementen die werden georganiseerd door de gemeente Nijmegen. Van beide evenementen heeft de gemeente een aftermovie gemaakt waarop wij als vereniging te zien zijn.

Mocht je deze beelden gemist hebben, lees dan zeker verder. Je kan op de hoogte blijven van deze nieuwtjes door de gemeente te volgen op hun sociale kanalen. Eerder was BC Mariken ook te zien op een filmpje van de gemeente over de inclusiviteitsprijs.

Officiële Opening Sporthal de Boog
Op zaterdag 10 september was de officiële opening van de sporthal de Boog in de nieuwe wijk ‘Hof van Holland’ in Nijmegen Noord. Alle (aanstaande) buurtbewoners waren uitgenodigd om een kijkje te komen in de sporthal waar verschillende verenigingen hun sport konden laten zien. Zo was er naast badminton ook volleybal en basketbal te zien.

Stichting Topsport Gelderland was ook aanwezig met verschillende gadgets waarmee je kan sporten of trainen. Ook was burgemeester Hubert Bruls aanwezig om de hal officieel te openen. In het onderstaande filmpje kun je meekijken met deze bijzondere middag.

Beweegfestival
Afgelopen vrijdag 23 september organiseerde de gemeente in samenwerking met andere partijen zoals Pluryn en stichting Koprol de eerste editie van het Beweegfestival. Alle Nijmegenaren met en zonder beperking waren welkom om laagdrempelig te bewegen en kennis te maken met een sport.

Omdat BC Mariken het belangrijk vindt dat alle mensen moeten kunnen sporten waren we ook daar aanwezig met een afvaardiging van de vereniging. Naast verschillende sporten kon je op het festival ook dansen op muziek of rondlopen op de fitmarkt.

BC Mariken biedt een trainingsgroep aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees voor meer informatie ook onze webpagina over de G-badmintongroep. Ook zijn we bezig met het opzetten van een trainingsgroep voor mensen met Parkinson. Ben je misschien geïnteresseerd? Neem dan contact met ons via de contactpagina.