BC Mariken is genomineerd voor de prijs voor de meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 28 juli van 19.00 tot 20.30 uur in de Village van de Eurogames bij de Mariënburg. Al onze leden zijn van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn!

Ter promotie nam de gemeente met voorzitter Irene Schouten een filmpje op in sporthal Ark van Oost.

De andere genomineerden zijn Nijmegen Atletiek en Waalhalla. Nijmegen Atletiek wil als vereniging haar sport voor alle leeftijden toegankelijk maken, bijvoorbeeld via Nordic walking. Waalhalla is een skatepark dat verschillende skatedisciplines op één plek aanbiedt.

G-badminton, P-badminton en Eurogames
BC Mariken is genomineerd omdat we ons inzetten om badminton voor iedereen mogelijk te maken. Zo heeft onze vereniging al sinds 2017 een wekelijkse trainingsgroep voor spelers met een verstandelijke beperking. Momenteel onderzoekt de vereniging samen met de HAN of we ook badminton aan patiënten met Parkinson kunnen aanbieden.

Daarnaast is onze vereniging betrokken bij de organisatie van het inclusieve sporttoernooi EuroGames, dat van woensdag 27 tot en met zondag 31 juli in Nijmegen plaatsvindt. Daarvoor werkt BC Mariken samen met badmintonvereniging Het Roze Veertje uit Nijmegen. ‘Het Roze Veertje kenden we al van wat eerder’, zegt voorzitter Irene in het gemeentefilmpje. ‘Wij kunnen dan extra input leveren vanuit onze badmintonervaring, omdat we een grote vereniging zijn. Het Roze Veertje dan meer vanuit de LHBTQI+-ervaring. Zo is het een goede samenwerking.’

In 2019 verankerde een groep leden onze overtuigingen in een verenigingsvisie. ‘Wij geloven dat badminton mensen kan verenigen en dat een vereniging badminton leuker maakt’, valt daarin bijvoorbeeld te lezen. BC Mariken is open naar buiten en hecht van binnen.

De gemeente Nijmegen reikt de prijs ieder jaar uit. Vorig jaar kreeg Nijmeegse Mixed Hockey Club een ‘compliment’ van 3.000 euro voor hun inzet. Korfbalvereniging Keizer Karel en volleybalvereniging Pegasus kregen ieder een bedrag van 1.000 euro.