Vanaf komend seizoen speelt BC Mariken zijn thuiswedstrijden in een nieuwe sporthal in Nijmegen-Noord. De afgelopen maanden werd de bouw van deze sporthal in de nieuwe wijk Hof van Holland voltooid. Deze zomer wordt de sporthal officieel geopend. Haar naam? De Boog.

De Boog biedt ruimte aan twaalf badmintonbanen. Ter vergelijking: de sporthallen Ark van Oost en De Triangel hebben er ieder negen. Toeschouwers kunnen ons badminton straks aanschouwen vanaf een prachtige, gloednieuwe tribune. De kantine in De Boog wordt uitgebaat door Caupona, hetzelfde bedrijf als in De Triangel.

De Boog wordt komend seizoen ook de thuishaven van de trainingsgroepen van BC Mariken die op donderdag spelen. Zowel de junioren- als de seniorentraining verhuist naar deze nieuwe zaal. Het adres van De Boog is Dick Boerrigterplein 2, 6663 RC Nijmegen.

Om alvast een inkijkje in de nieuwe zaal te geven, nam de gemeente Nijmegen met zaalvoetbalvereniging Maderos CF een filmpje op in De Boog.

Naast de sportfaciliteiten biedt De Boog straks ook onderdak aan zorgaanbieders als huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, logopedisten en tandartsen. ‘Het is een plek waar gezondheid, in de breedste zin van het woord, centraal staat’, zegt voormalig wethouder Bert Velthuis op de gemeentewebsite.

Met de bouw van De Boog werd in 2021 begonnen. Het ontwerp is van architectenbureau Faulkner Browns Architects, dat ook het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen-Oost vormgaf. De naam van de sporthal verwijst naar de bogen die in de buitengevel zijn opgenomen.

Wil je zelf een kijkje nemen in de nieuwe sporthal? Kom dan op zaterdag 10 september naar de open dag of kom op vrijdag 19 of 26 augustus naar het zomerbadminton in De Boog.

Bron: gemeente Nijmegen.