BC Mariken behoort net als vorig jaar tot de tien grootste badmintonverenigingen van Nederland. Op een lijstje dat Badminton Nederland dinsdag op sociale media deelde, staat onze vereniging op de negende plaats. Volgens de telling van de bond heeft onze vereniging 311 leden. De andere clubs uit de top 10 spelen allemaal in de Randstad.

De lijst wordt aangevoerd door BV Almere, de nummer twee van vorig jaar. Vorig jaar was Martinus Amstelveen nog de grootste. Van Zijderveld (nummer 5) is afkomstig uit dezelfde voorstad van Amsterdam.

Ook Den Haag is met twee clubs in de ranglijst vertegenwoordigd: zowel BC Drop Shot als BV Onder Ons is gevestigd in de ‘mooie stad achter de duinen’. De provincie Zuid-Holland is met verder Conquesto (Zoetermeer), BC Schollevaar (Capelle aan den IJssel) en BC Limes (Alphen aan den Rijn) hofleverancier.

De top 10 wordt gecomplementeerd door BC Duinwijck (Haarlem). Die club kroonde zich eind maart na een spannende finale voor de 28ste keer in zijn geschiedenis tot landskampioen.