BC Mariken behoort tot de tien grootste badmintonverenigingen van Nederland. Op een lijstje dat Badminton Nederland woensdag op sociale media deelde, staat onze vereniging op de negende plaats. De andere clubs uit de top 10 spelen allemaal in de Randstad.

Bron: Badminton Nederland

De lijst wordt aangevoerd door BV Martinus Amstelveen. Opvallend genoeg is dat niet de enige grote club uit de voorstad van Amsterdam: Van Zijderveld (nummer 6) is afkomstig uit dezelfde plaats.

Ook Den Haag is met twee clubs in de ranglijst vertegenwoordigd: zowel BC Drop Shot als BV Onder Ons is gevestigd in de ‘mooie stad achter de duinen’. De provincie Zuid-Holland is met verder Conquesto (Zoetermeer), BC Schollevaar (Capelle aan den IJssel) en BC Limes (Alphen aan den Rijn) hofleverancier.

De top 10 wordt gecomplementeerd met de twee verenigingen die eind maart samen om de eredivisietitel streden: BV Almere en BC Duinwijck (Haarlem). Die laatste club kroonde zich na een spannende finale voor de 27ste keer in zijn geschiedenis tot landskampioen.

Overigens viel de groei van onze vereniging ook het afgelopen competitieseizoen al op. Van alle verenigingen in Nederland kwamen namens BC Mariken de meeste spelers in de jeugdcompetitie uit: verdeeld over negen jeugdteams in totaal 47 jongens en meisjes.