Dinsdagavond begon voor BC Mariken 1 het bekerseizoen met een uitwedstrijd tegen BC Thiela 1, dezelfde tegenstander als vorig seizoen. Waar vorig jaar met 3-2 verloren werd, was het dit jaar tijd voor revanche. En dat lukte: met een 4-1 overwinning speelde ons team zich naar de volgende ronde.

In de herendubbel namen Pepijn en Stephan, dit seizoen in de competitie ongeslagen, het op tegen een combinatie van Tiels eerste twee teams. De heren keken de eerste helft van de eerste set tegen een achterstand aan, maar waren op tijd bij de les. In de tweede set begonnen ze juist goed, maar werd het op het einde nog spannend: 21-19 21-19.

Lynn en Kiara trokken een baan daarnaast in een spannende driesetter het tweede wedstrijdpunt naar zich toe. De eerste set verloren ze, maar in de tweede set kantelden onze dames de wedstrijd. Een knappe overwinning.

Pepijn en Kiara namen de enkels voor hun rekening. De tegenstander van Pepijn verdedigde stug en bleef lang bij, maar beide sets kon Pepijn uiteindelijk over de streep trekken. Bij Kiara ging de eerste set beduidend makkelijker dan de tweede, maar ook daarin bleef ze op de belangrijke punten rustig. Met een 4-0 tussenstand wist BC Mariken zich geplaatst voor de volgende ronde.

Bram en Lynn verdedigden ten slotte in het gemengd dubbel de Nijmeegse eer. De eerste set pakten ze in verlenging en zo leken ze op weg om ook het vijfde wedstrijdpunt binnen te halen. De tegenstander ging echter ook beter spelen en in nog twee spannende sets pakten zij een punt voor de eer. Einduitslag: 4-1 voor BC Mariken.

De derde ronde zal gespeeld worden in week 14: maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april. De loting is op maandag 26 maart.