Vrijdagavond 24 maart begon voor BC Mariken het bekerseizoen. In de tweede ronde van de Carlton GT Cup stond een thuiswedstrijd tegen BC Thiela op het programma. Door enkele afzeggingen bestond het Nijmeegs team uit een mengelmoes van de eerste drie competitieteams: Pepijn en Annika (team 1), Lynn en Kiara (team 2) en Ruben en Armand (team 3). Ze verdedigden zich kranig, vochten voor ieder punt, maar zagen hun tegenstanders uit Tiel er uiteindelijk met de winst vandoor gaan.

De tweede ronde bestaat uit een knock-out wedstrijd. Er worden een herendubbel, een damesdubbel, een herenenkel, een damesenkel en een gemengd dubbel gespeeld. Het team dat van die partijen er drie wint, gaat door naar de volgende ronde.

Ruben en Armand – afgelopen seizoen een degelijk hoofdklassedubbel – kregen een pittige tegenstander tegenover zich. Hun tegenstanders kwamen beide uit de tweede divisie. Toch konden Ruben en Armand goed meekomen. De rally’s gingen ze brutaal in en in de tweede set kwamen ze zelfs in de buurt van een kleine stunt. In de laatste rally’s waren hun tegenstanders echter net wat scherper.

Een baan naast hen speelden Annika en Kiara de damesdubbel. Hun partij ging haast de hele eerste set gelijk op. Maar met wat fortuin draaiden Annika en Kiara een 18-19 achterstand om in een 21-19 overwinning. De tweede set verliep hetzelfde. Dit keer hadden de dames een paar matchpoints meer nodig, maar met 24-22 bezorgden ze BC Mariken het eerste punt. De laatste rally’s waren vaak spectaculair.

Pepijn en Kiara namen de enkelspelen voor hun rekening. Pepijn begon zwak aan zijn wedstrijd. Hij speelde te veel in het bereik van zijn tegenstander en verloor de eerste set ruim. In de tweede set knokte hij zich echter knap in de wedstrijd. Het kantelpunt was vlak voor de pauze: van 4-8 achter kwam Pepijn 12-8 voor. De rest van de wedstrijd kwam hij niet meer werkelijk in de problemen. Hij won dus in drie sets: 2-1 voor BC Mariken.

De singel van Kiara was twee sets lang spannend. De eerste set ging in verlenging naar Thiela, de tweede set krap naar Kiara. In de derde set liep Kiara’s tegenstander echter vroeg uit. Ze had duidelijk haar spel gevonden en maakte nauwelijks fouten meer. Maar zeer bewonderenswaardig was de wijze waarop Kiara zelfs bij 8-20 bleef knokken en nog een paar lange rally’s won.

De beslissende gemengd dubbel werd gespeeld door Pepijn en Lynn. Ze begonnen goed: op twee lange servicereeksen van Lynn pakten ze de eerste set. In de tweede set zaten hun tegenstanders scherper op de servicereturns. Ze pakten een paar punten voorsprong en gaven die niet meer weg. De derde set was een waardige finale van deze bekerwedstrijd. Beide koppels bleven in de stand dicht bij elkaar in de buurt. Maar Thiela trok aan het langste eind: met 18-21 beslisten ze de set, de gemend dubbel en de hele wedstrijd.

Hier vind je de volledige uitslag van de bekerwedstrijd op toernooi.nl.