Het afgelopen weekend is BC Mariken J6 in de Hanzehal in Zutphen tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap voor teams. In de finalepoule speelde het team van Anissa, Kyan Lars en Tinka drie wedstrijden. Twee nederlagen en een overwinning bleken genoeg voor de middelste trede van het podium. Een knappe prestatie!

Na het kampioenschap in de regionale competitiepoule in januari speelde het team in februari eerst de regionale kampioenschappen in Amersfoort. Daar kwalificeerde het zich voor de nationale finale.

Het team van BC Olympia uit Tegelen bleek in de poule de absolute sterkste. In de laatste wedstrijd op zondagochtend wonnen de Limburgers met 4-1 van onze jeugd. Alleen Lars en Anissa wonnen hun dubbel, met 21-19 in de derde set. Dit ene punt bleek achteraf echter van groot belang. Doordat de concurrent voor de tweede plaats, BV ’t Vennewater uit Heerhugowaard, met 3-2 verloor ging BC Mariken met het zilver naar huis.

Op zaterdag begon BC Mariken met een 3-2 nederlaag tegen BV ’t Vennewater. ’s Middags revancheerde het team zich echter in het duel met BC Delft door met 4-1 te winnen. Aan het eind van de dag had iedere speler minstens één wedstrijd gewonnen.

Trainer Vincent was het hele weekend mee om de spelers te coachen en te begeleiden. Op Facebook zei hij trots te zijn op de geleverde prestaties. Daarnaast roemde hij de progressie van de spelers: verschillende aandachtspunten uit de trainingen werden in de wedstrijden goed uitgevoerd.

BC Mariken feliciteert Anissa, Kyan, Lars en Tinka met deze prestatie!

De eindstand en alle uitslagen van BC Mariken J6 vind je hier.