Omdat BC Mariken J3 afgelopen februari kampioen werd in zijn poule in de O17-klasse, maakt het kans om uit te komen op het NK voor competitieteams. Samen met Beca 2000 J1 uit Arnhem, de kampioen uit de andere poule, moet J3 uitmaken wie namens onze regio mee mag doen aan het eindtoernooi om de nationale titel, dat begin juli op het programma staat.

Teams aan elkaar gewaagd
Voor de eerste van twee beslissingswedstrijden reisde J3 afgelopen dinsdagavond af naar Arnhem. Tijdens deze uitwedstrijd bleken beide teams enorm aan elkaar gewaagd te zijn. Na de jongens- en meisjesdubbel, twee spannende wedstrijden, stond het dan ook 1-1.

Zowel Davin als Sasha speelde vervolgens een spannende enkel, met veel lange rally’s. Uiteindelijk wisten beide heren hun wedstrijd nipt in drie sets te winnen. Sabine verloor haar enkel van een sterk spelende tegenstander, maar gelukkig wist Hanna haar partij in de tweede meisjesenkel overtuigend te winnen. Na de enkels stond het dus 4-2 voor BC Mariken.

Beslissing in de gemengd dubbels
Ook de gemengd dubbels waren spannend. Mees en Vera verloren hun eerste set vrij ruim, maar bogen in de tweede set een 11-18-achterstand om tot 19-19. Helaas konden ze het net niet afmaken en verloren ze de tweede set met 19-21. De nieuwe tussenstand: 4-3.

Met nog één mix te spelen was de grote vraag: zou dit duel eindigen in een 4-4-gelijkspel of toch in een 5-3-overwinning? Sasha en Sabine maakten ook deze wedstrijd heel spannend. Ze verloren de eerste set, maar gingen in de tweede set veel aanvallender spelen. Daardoor wonnen ze de set: ook in deze wedstrijd moest een derde set de beslissing brengen.

Deze laatste, beslissende set werd bloedstollend spannend. Bij een stand van 20-18 sloeg Sasha zelfs nog zijn racket kapot, waardoor hij moest wisselen van racket. De tegenstander maakte direct gebruik van dit moment en kwam op 20-19. Maar Sabine en Sasha hielden het hoofd koel en sleepten de overwinning uit het vuur 21-19.

Resultaat om trots op te zijn
Daarmee won team J3 deze uitwedstrijd met 5-3. Een mooi resultaat om trots op te zijn, maar we moeten zeker niet te vroeg juichen. Beca 2000 heeft een sterk team en de verschillen waren erg klein.

Op dinsdag 18 april speelt BC Mariken J3 in de Jan Massinkhal de return. In een wedstrijd die ongetwijfeld weer net zo spannend gaat worden, zal dan nog nog volop gestreden moeten worden. Publiek is uiteraard van harte welkom!

Bekijk hier de volledige uitslag van de wedstrijd tussen Beca 2000 J1 en BC Mariken J3.