Afgelopen zondag werden maar liefst drie competitieteams van BC Mariken kampioen. Deze week zetten we hen een voor een in het zonnetje. Vandaag: BC Mariken J3. Dit jeugdteam van Sasha, Sabine, Hanna, Davin, Vera en Mees was veel te sterk voor hun concurrenten. Mees vertelt hoe het seizoen is verlopen.

Waren jullie al ooit kampioen geworden? Of was het voor het eerst?
‘Mijn teamgenoten zijn volgens mij wel al vaker kampioen geworden, maar voor mij was het de eerste keer. Ik vind het wel vet om kampioen te zijn. Maar toen we afgelopen zondag kampioen werden, voelde ik me nog niet niet als een echte kampioen. Ik had toen namelijk al mijn wedstrijden verloren. Nu ben ik er wel heel blij mee.’

Wat vond je het leukst aan afgelopen seizoen?
‘Ik vond het heel leuk om met Davin in het team te zitten en lekker met hem potjes te spelen. Davin en ik zijn goede vrienden. We dubbelden ook samen. Het kampioen worden is eigenlijk ook wel heel leuk.’

Had je ook een goede klik met de andere teamgenoten?
‘Ja, met Sasha wel.’

En met de dames?
‘Net wat minder. Maar die hadden het onderling weer gezellig.’

Wanneer dacht je voor het eerst dat jullie misschien wel bovenaan zouden gaan eindigen?
‘Eigenlijk al toen we de eerste drie wedstrijden dik wonnen. Het gaat wel lekker, dacht ik toen. We kwamen er toen ook achter dat de andere teams niet zo goed speelden. Daarom dachten wij: misschien lukt het wel.

Was er soms ook te weinig tegenstand?
‘Ja, soms waren de wedstrijden wel iets makkelijker, vond ik. Dan had ik op spannende wedstrijden gehoopt.’

Wat hoop je voor volgend seizoen?
‘Ik hoop dat we weer met het team kampioen worden, maar ik zou wel iets meer uitdaging willen.

En over hoeveel jaar kunnen we jullie in BC Mariken 1 zien schitteren?
‘Ik ben nu twaalf jaar. Dus ik denk over vier tot zes jaar.’

Met scheidsrechters en lijnrechters?
‘Ja, zeker. Dat is wel het doel op dit moment.’

En dan weer kampioen worden?
‘Dat zou mooi zijn!’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken J3, met alle wedstrijden en uitslagen.