Het mag dan half juni zijn, voor BC Mariken 8 zit het seizoen er nog niet op. Omdat het team in februari kampioen werd, komt het zaterdag 17 juni nog eens in actie. In de Margriethal in Schiedam proberen Irene, Isis, Julie, Thijs, Tijn en Frank zich te kwalificeren voor het NK voor competitieteams.

BC Mariken 8 is een van de 23 teams die afgelopen seizoen verspreid over Nederland kampioen werden in de zevende divisie. Vijftien van deze teams hebben zich aangemeld voor het NK. Zaterdag spelen zij de kwalificatie voor het eindtoernooi, dat op zaterdag 1 en zondag 2 juli gehouden wordt.

De deelnemende teams zijn verdeeld over vier poules. De eerste wedstrijd van BC Mariken 8, tegen BC Schollevaar uit Capelle aan den IJssel, is afgelast. Voor onze spelers begint de kwalificatie daarom rond lunchtijd, met een wedstrijd tegen BC Flits uit Wierden. Halverwege de middag volgt nog een ontmoeting met BC Weert ’67. De poulewinnaar plaatst zich voor het finaleweekend.

Dat BC Mariken 8 dit jaar kampioen werd, is een knappe prestatie. Vorig seizoen speelde het team namelijk nog op een niveau lager, in de achtste divisie. ‘We zijn gewoon beter op elkaar ingespeeld‘, denk ik’, vertelde Isis in februari. ‘Iedereen is een stuk beter geworden. We hebben dit seizoen bovendien allemaal goed ons best gedaan en de de teamspirit erin gehouden. Dat heeft enorm geholpen.’

De uitslagen van BC Mariken 8 in Schiedam zijn hier te volgen. Irene, Isis, Julie, Thijs, Tijn en Frank, veel succes toegewenst zaterdag in Schiedam!