Afgelopen zondag werden maar liefst drie competitieteams van BC Mariken kampioen. Deze week zetten we hen een voor een in het zonnetje. Vandaag: BC Mariken 8. Isis vertelt hoe zij en haar teamgenoten Irene, Frank, Thijs en Tijn het voor elkaar kregen om in de zevende divisie bovenaan te eindigen.

Hebben jullie het al gevierd?
Isis: ‘Ja, eigenlijk wel. Het was een beetje gek omdat Thijs er zondag niet bij kon zijn. Hij had corona. Dat was erg jammer. Maar we hebben het kampioenschap zondag wel alvast gevierd met het herenteam, dat ook kampioen geworden was en in dezelfde trainingsgroep zit. We kregen ook champagne en bloemen van de club.

‘Als Thijs er straks weer bij is, vieren we het gewoon nog een keer. Vorig jaar hebben we na het competitieseizoen nog een teamuitje gehouden. Ik denk dat we dat dit jaar weer gaan doen. Nu we kampioen zijn geworden, is dat natuurlijk extra leuk.’

Jouw singel leverde zondag het beslissende, vierde punt op tegen BC Apollo IJsselmeer. Had je veel kampioensspanning in de benen?
‘Ik ben eigenlijk altijd super zenuwachtig voor mijn singel. Maar zondag won ik de eerste set met 21-4. Toen dacht ik: dit moet wel goedkomen. We waren erg blij dat Randy kon invallen voor Thijs. Anders was het misschien wel anders afgelopen.’

Half november, na zes overwinningen op rij, durfden jullie nog nauwelijks aan het kampioenschap te denken. Wanneer veranderde dat?
‘Ik denk pas op de dinsdagtraining voor de kampioenswedstrijd. De vorige keer hadden we ook van BC Apollo gewonnen, dus we wisten dat vier punten halen mogelijk moest zijn. Toen Thijs uitviel, ging ik weer even twijfelen. Maar ik wist dat we zonder de wedstrijden van Thijs ook kampioen zouden moeten kunnen worden.’

Eind januari leden jullie na elf overwinningen dan toch een eerste nederlaag. Wat gebeurde er?
‘De verantwoordelijkheid voor die nederlaag neem ik op me, haha. Mijn verstandskies was toen net getrokken, dus ik kon niet lekker spelen. Daarnaast had onze tegenstander een goede invaller geregeld. We speelden nog niet eens zo slecht. Tijn bijvoorbeeld, heeft de tweede seizoenshelft heel goed gespeeld.’

Vorig jaar speelde een groot deel van jullie team nog een niveau lager, in de achtste divisie. Waarom ging het dit jaar zo goed? Wat is jullie geheim?
‘We zijn gewoon beter op elkaar ingespeeld, denk ik. De damesdubbel van Irene en mij draait beter. Thijs was nieuw in ons team, maar we zagen al snel dat hij en Frank goed konden dubbelen samen. En de mix van Tijn en mij is ook met grote stappen vooruit gegaan.

‘Ook in de singels is iedereen veel gegroeid. Iedereen is een stuk beter geworden. We hebben dit seizoen bovendien allemaal goed ons best gedaan en de de teamspirit erin gehouden. Dat heeft enorm geholpen.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 8, met alle wedstrijden en uitslagen.