Op zaterdag 1 en zondag 2 juli kwam BC Mariken 8 in actie op het NK voor competitieteams. Het team doet verslag.

Na de succesvolle kwalificatie op zaterdag 17 juni voor de finaleronde van het NK voor competitieteams 7e divisie, mocht van BC Mariken 8 afgelopen weekend nog één keer aantreden. Helaas zat Irene vast in een of ander konijnenhol in de omgeving van Beuningen, dus reisden Tijn, Frank, Thijs en Isis met invalster Julie vol goede moed af naar Zutphen. Daar mochten we het opnemen tegen de andere drie poulewinnaars van de kwalificatieronde.

Eerst tegen BC Raptim uit Gorichem
Op zaterdag stonden twee tegenstanders op het programma. Gelukkig konden we een beetje uitslapen en hoefden we ons pas om 13.30 uur te melden voor onze eerste wedstrijd (aanvang 14.00 uur) tegen BC Raptim uit Gorinchem. De gemengd dubbel werd meteen een spannende wedstrijd, maar Julie en Thijs trokken na drie games toch aan het kortste eind. Intussen was Isis aan haar single bezig, maar haar tegenstandster had een missie en kende geen medelijden. Tussenstand 0-2.

Frank moest vervolgens de single voor zijn rekening nemen. Hij was aan het begin van de middag nog niet helemaal wakker en had op het opstellingsformulier een kruisje op de verkeerde plek gezet. Jammer voor hem: de single is niet echt zijn favoriete onderdeel. Toch wist hij zich kranig te weren, maar de partij ging net als de vrouwendubbel in twee games naar de tegenstander. Tijn en Frank probeerden tenslotte de eer te redden in de mannendubbel. Ze kwamen dichtbij, maar na drie games stond het keiharde eindresultaat op het bord: 0-5.


Meer kans tegen BV De Shuttle uit Wormer?
We stonden weer met beide benen op de grond, maar bleven positief. BC Raptim gaat volgend seizoen 5e divisie spelen. Wellicht kregen we meer kansen tegen de volgende tegenstander: BV De Shuttle uit Wormer. In ieder geval kregen we eerst nog voldoende tijd om te herstellen, andere mooie wedstrijden te kijken en een opstelling te bedenken. Deze wedstrijd stond namelijk pas om 19.00 uur op het programma.

Julie en Thijs trapten weer af in de gemengd dubbel. De start was goed en bij de 11 in de eerste game gaf de tegenstander aan van shuttle te willen wisselen. De Yonex Mavis 300 Slow was toch niet zo fijn: ze wilden liever de door de toernooileiding meegegeven shuttle gebruiken (Yonex Mavis 300 Medium) of met veer spelen zoals ze gewend waren. Bij uitzondering werd besloten met veer verder te gaan. Dit zorgde voor extra motivatie aan de kant van BC Mariken, en na twee games was het eerste punt van de dag binnen.


Isis nam ook nu de vrouwenenkel voor haar rekening en moest in de eerste game wennen aan het spel van haar tegenstandster. De tweede game speelde ze erg sterk, maar winnen lukte net niet. Zeker geen schande, haar tegenstandster had immers voor het kampioenschap van haar team gezorgd (vond ze zelf).

Tijn wilde ook graag enkelen, dus nu was het zijn beurt. Hij speelde een (bijna) perfecte partij en terwijl zijn tegenstander zijn mening over de nylon shuttle ondubbelzinnig uitte, wist Tijn het hoofd koel te houden op belangrijke momenten. Na twee gelijk opgaande games werd de tussenstand op 2-1 gebracht in het voordeel van BC Mariken.


We konden de winst ruiken: nog slechts één punt was nodig. De vrouwendubbel werd helaas verloren. Alle hoop was nu gevestigd op Frank en Tijn. De eerste twee games werden gelijk verdeeld, maar in de derde game lieten Frank en Tijn geen ruimte voor twijfel. De overwinning werd met ruime gamewinst veiliggesteld: einduitslag 3-2.

Stunten tegen favoriet HV Bravo uit Hengelo?
Na de eerste dag stonden we op een derde plaats: efficiënt, aangezien we de minste partijen hadden gewonnen van alle teams. Maar op dit NK telt eerst het aantal gewonnen wedstrijden en daarna pas het aantal gewonnen partijen.

Zondag moesten we nog tegen de koploper en favoriet voor de eindzege: HV Bravo uit Hengelo. Deze wedstrijd stond gepland voor 13.30 uur. We konden dus wederom uitslapen. De andere wedstrijd in de poule werd al in de ochtend gespeeld: BV De Shuttle had alle wedstrijden verloren en hierdoor wisten we vooraf dat we derde zouden blijven, tenzij we met 5-0 zouden winnen van Bravo. Dat zou een tweede plek opleveren.

Zeker het proberen waard. Met support van de meegereisde ouders van Isis en Jorn was bovendien niets onmogelijk. Na de eerste wedstrijd was deze hoop echter alweer vervlogen. Er waren drie games voor nodig, maar Julie en Thijs wisten niet te winnen. De derde plek was definitief een feit.

We probeerden er nog enkele spannende wedstrijden van te maken. Thijs verloor nipt in drie games, de overige partijen gingen in twee games naar Bravo. Einduitslag 0-5.

Al met al is de eindstand meer dan terecht. Het sterkste team heeft gewonnen: bravo voor HV Bravo! Wij kunnen tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen en het behaalde niveau. We begonnen in september met als doelstelling handhaving in de 7e divisie, we eindigen in juli met een landelijke derde plek. Nu is het dan echt tijd voor vakantie.

BC Mariken 8, van harte gefeliciteerd met jullie prachtige seizoen en deze puike prestatie! Alle uitslagen van het team op het afgelopen NK vind je hier.