Afgelopen zaterdag 16 juni ging BC Mariken 8, dat afgelopen jaar kampioen werd in de zevende divisie haar poule, naar de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap voor competitieteams. Van tevoren was al bekend dat de finale gespeeld zou worden op 1 en 2 juli, maar omdat Irene dat weekend niet kan spelen had het team alvast bedacht om Julie mee te nemen naar de halve finales. Zij had dan voldoende wedstrijden ingevallen om, bij een eventuele winst van de halve finale, in te mogen vallen bij de hele finale. Het volledige team, inclusief Julie en coach Vicky vertrok op zaterdagochtend naar de Margriethal in Schiedam.

Het was al bekend dat een van de drie tegenstanders die dag niet kwam spelen. Hierdoor mochten we iets langer uitslapen, want de eerste wedstrijd was pas om 12.30uur. Doordat het al een aantal weken warm is in Nederland bleek de sporthal ook een subtropische temperatuur te hebben. Ideaal voor een zwembad of een Botanische tuin, wat minder voor een halve finale NK. Bij aankomst kregen we meteen een beker in onze handen geduwd. Dit bleek nog de beker voor onze winst in onze poule. Niemand had verwacht om nog een beker te krijgen, dus dit was een fijn begin.

Op de halve finales speel je geen acht wedstrijden, maar vijf wedstrijden tegen elkaar. Een mix, twee singles en de heren- en damesdubbel. Het was wat gepuzzel om de wedstrijden te verdelen maar uiteindelijk konden we van start gaan. Vicky positioneerde zich strategisch op de hoeken van de baan zodat ze ons van de beste coaching tips kon voorzien.

De eerste tegenstander BC Flits 4, kwam uit Wierden. Nee, niet Woerden bij Utrecht. Wierden bij Enschede. Ook zij had een flinke tijd in de auto moeten zitten om in Schiedam uit te komen. Wij begonnen ‘flitsend’ aan onze wedstrijden, want na drie gespeelde wedstrijden stond het 2-1. Na de winst van de damesdubbel door Irene en Isis, stond het 3-1 en was de eerste tegenstander verslagen! Omdat BC Flits had verloren van onze volgende tegenstander hing alles dus af van de laatste ronde.

De tweede en laatste tegenstander van de dag was BC Weert ’67 2 uit, je raadt het niet, Weert. Ook zij hadden anderhalf uur in de auto moeten zitten om Schiedam te komen. Achteraf gezien hadden we de wedstrijd beter in het Nijmegen kunnen houden merkte Irene schamper op. Het was wel gek dat onze poule bestond uit verenspelende teams en nylonspelende teams. Indien een team de voorkeur gaf aan nylon werd er gespeeld met nylon. Dit was het geval tegen BC Weert. Maar omdat wij het hele seizoen met nylon speelde, speelden we ook deze wedstrijd met de plastic shuttle. BC Weert vond dat uiteraard bijzonder jammer. BC Weert had maar liefst vier heren meegenomen dus elke heer speelde aan die kant één keer. Wij kozen strategisch voor de opstelling met de meeste kans op winst en we gingen van start!

Opnieuw begonnen met een goede sprint. De mix werd ruim gewonnen door Thijs en Julie, en en eigenlijk werden de twee singles door Irene en Thijs zonder al teveel spanning gewonnen. Hiermee kwam de wedstrijdleiding al naar ons toe om te vertellen dat we hadden gewonnen! Altijd toch een beetje gek als je vervolgens nog twee wedstrijden moet spelen. Die verliepen door de warmte en door de reeds gewonnen winst ook niet zo spetterend meer en werden dus ook verloren.

Met enige ongeloof en verbazing in onze hoofden verlieten we de sporthal. Aan het begin van het seizoen was het nog twijfelachtig of we de zevende divisie aankonden. Nu maken we mogelijk zelfs kans om Nederlands Kampioen te worden! Wordt vervolgd…

Bekijk de uitslagen van deze dag op toernooi.nl