BC Mariken 5 is dit seizoen verwikkeld in een spannende strijd om lijfsbehoud in zijn competitiepoule in de vijfde divisie. Het team doet verslag van zijn laatste wedstrijd tegen BC Didam 2.

Afgelopen zondag mochten we tegen de huidige nummer één spelen: BC Didam. We hadden al van andere teams gehoord dat ze sterke dames hebben. Bovendien had Didam voor de wedstrijd 32 punten, terwijl wij er 19 hadden. Het beloofden dus pittige partijen te worden.

In de herendubbel waren Wim en Bart scherp en aanvallend aan het spelen met relatief weinig fouten. Zij wisten deze in twee sets te pakken. Michelle en Manon hadden een moeizame start maar kregen het voor elkaar zich van een 11-2 achterstand terug te vechten naar 18 punten. Net niet genoeg om de set te pakken, en ook de tweede set ging naar Didam.

In de singles bleek Didam sterk. Michelle maakte er een spannende driesetter van door haar tegenstander diep achter in het veld te houden en zo fouten af te dwingen. De derde set werd een nek-aan-nekrace, waarbij de score in de pauze op 11-10 stond, maar het met 22-20 net Didams kant op viel. De andere spelers van team 5 verloren in twee sets en dus moesten we het in de mixen goed gaan maken.

De mix van Wim en Michelle moest even op gang komen, maar na een verloren eerste set werd door een reeks goede services wel de tweede set gewonnen. De laatste set werd goed gespeeld door beide kanten. Didam wist deze binnen te slepen.

Manon en Bart wonnen de eerste set overtuigend. De tegenstander kwam echter een stuk sterker terug en wist de tweede te pakken. Nu kwam het dus weer aan op een derde! Na het opbouwen van een 16-12 voorsprong herpakte Didam zich en won ook deze, met 21-19.

Alles bij elkaar opgeteld zijn het zeven punten voor Didam en slechts eentje voor ons. Er is goed gespeeld door beide teams en als de drie driesetters de andere kant op waren gevallen hadden we er nog een gelijkspel uit kunnen halen. Desalniettemin hebben we na afloop lekker kunnen genieten van chocolate chip brownies van Wim en Monchoutaart van Bart!

Na deze wedstrijd is het competitieseizoen doormidden en bevinden we ons op de zesde plaats. De nummer drie staat slechts drie punten boven ons, dus er valt in de tweede helft nog veel te behalen!

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 5 tegen BC Didam 2. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier. Lees ook deze voorbeschouwing van Manon op het huidige seizoen.