In de aanloop naar het nieuwe badmintonseizoen blikken we met ieder seniorenteam vooruit. Vandaag: BC Mariken 5. We spreken met Manon over de verwachtingen van haar en haar teamgenoten Michelle, Bart, Wim en Kevin (ontbreekt op de foto).

Michelle en jij spelen al langer samen. Maar kennen jullie de heren in jullie team al een beetje?
Manon: ‘Michelle en ik spelen nu voor het vierde of vijfde seizoen samen. Bij NSBC Stuban zaten we ook al in hetzelfde team. De rest van het team kennen we nog minder, maar we doen ons best.

‘Bart zat vorig seizoen al in onze trainingsgroep. Die was er toen ook vaak. Met Wim begint het ook te komen nu. Hij had wat rugklachten, waardoor hij een paar trainingen miste. Vervolgens was ik er een paar keer niet. En Kevin hebben we op de lustrumdag een paar keer aangeklampt. Hij is nog geblesseerd, maar het gaat steeds een beetje beter.’

Is het voor jou de eerste keer dat je vijfde divisie gaat spelen?
‘Ja, eindelijk! Bij Stuban hebben ze me weleens voor dit niveau gevraagd, maar toen had ik zo’n leuk team dat ik nog niet wilde. Voor het eerste jaar bij BC Mariken hadden Michelle en ik ook gevraagd om een vijfde divisieplek, maar toen waren we natuurlijk nog nieuw. Ik vind het ook leuk dat de club loyaal is naar zijn huidige leden. Dat wij niet de voorkeur kregen, vind ik netjes. Maar nu mogen we eindelijk!’

Wat zijn jullie verwachtingen voor het komende seizoen?
‘Handhaven, haha. En heel veel leren. Michelle en ik hopen zeker in de damesdubbel punten te kunnen pakken. In de zesde divisie vorig jaar zijn we allebei wat geblesseerd geweest, maar in de partijen die we samen gespeeld hebben, scoorden we 100 procent. Dan zou het gek zijn als je een divisie hoger ineens van de baan wordt geveegd.

‘Singelen vinden we allebei spannend, maar dat gaan we gewoon proberen. Qua mixen zijn we er nog niet helemaal over uit wie met wie gaat spelen. Maar de combinaties die we op de trainingen hebben geoefend, liepen lekker.’

Ken je jullie tegenstanders van komend seizoen?
‘Ik weet niet of er veel mensen zijn meegegroeid. Bij BC Gova speelt een dame wier naam me wat zegt. Volgens mij heeft zij een knotje. In mijn hoofd was ze altijd beter dan ik. Even zien, ja, ze heeft vierde divisie gespeeld. Maar ze heeft niet heel veel gewonnen. Dat wordt een leuke uitdaging.

‘Stuban heeft dit seizoen ook een vijfde divisieteam, maar dat zit niet bij ons in de poule. En vrienden die bij BC Druten spelen, zitten weer in een andere poule. Bij Beca 2000 speelt wel een oud-Stubanees, zie ik. Ik denk dat Michelle tegen haar heeft gespeeld. De rest van de namen zegt me niet veel.’

Heb je enig idee welke teams jullie concurrenten worden?
‘Nee, dat wordt een verrassing. Een nieuwe poule: nieuwe ronde, nieuwe kansen.’

Tot slot, hebben jullie al een teamuitje gepland?
‘Nee, maar dat moet wel echt!’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 5, met alle wedstrijden en uitslagen. Lees hier ook de vooruitblikken van andere BC Mariken-teams.