Na een succesvolle kwalificatiereeks in het veel te warme Aalsmeer was het op zaterdag 25 en zondag 26 juni de hoogste tijd om de finale van het NK competitieteams voor 5e divisie te gaan spelen. Dit keer bestond het team uit Jouke, Johannes, Mart, Chloe en Pauline.

Eerste wedstrijd: het komt aan op de dubbels
Na een knusse autorit met veel rotondes en een pontje kon er in het toch ook wel erg warme Wijk bij Duurstede aan de eerste wedstrijd worden begonnen. In de eerste wedstrijd was BC Rally uit Maastricht de tegenstander. In de mix traden Jouke en Pauline aan: in een driesetter werd het eerste punt voor Mariken binnengesleept. Daarna mocht Chloe aantreden in de singel. Helaas was haar tegenstandster een maatje te groot: ondanks een spannende eerste set werd deze partij in twee sets verloren.

Vervolgens kregen we van de organisatie een extra uur pauze, omdat Albert Valentijn een glazen onderscheiding van Badminton Nederland in ontvangst mocht nemen (niet eens een flesje wijn!). Ook hij vond eigenlijk dat het wel een beetje overdreven was om het hele toernooi hiervoor stil te zetten…

Na deze lange extra pauze werd de singel van Johannes weer een harde strijd: na winst in de eerste set en een nipt verlies in de tweede, kon Johannes helaas net niet de derde set binnenslepen.

Het zou dus gaan afhangen van de dubbels. Chloe en Pauline sleepten de wedstrijd knap in twee sets binnen door goed spel. Johannes en Mart hadden het lastig, niet alleen door de sterke tegenstander, maar ook doordat er op sommige momenten zeker twaalf in plaats van vier mensen op de baan stonden. Helaas wisten Johannes en Mart de wedstrijd niet te winnen: 3-2 verloren.

Tweede wedstrijd: van 0-1 naar 4-1
In de tweede wedstrijd op zaterdagavond, na een pauze met snoeptomaatjes, salades en spelletjes, mocht BC Mariken 3 het opnemen tegen BC Hillegom. Helaas konden Jouke en Pauline in de mix niet het sterke spel van de tegenstanders breken, en werd het eerste punt verloren.

In de tweede wedstrijd wist Chloe haar tegenstandster goed onder druk te zetten, en het eerste punt werd in twee sets binnengehaald. Daarna kon ook Johannes deze goede lijn doorzetten: het werd weer spannend, maar ook hij trok de wedstrijd in twee sets naar zich toe.

Vervolgens kwamen Chloe en Pauline geen enkel moment in de problemen bij de damesdubbel, en trokken ook de mannen Johannes en Mart net aan het langste eind: 4-1 gewonnen!

Derde wedstrijd: laatste wedstrijd van Johannes
Dan was het zondagmiddag de hoogste tijd voor de laatste tegenstander: ABC ’14. Jouke en Pauline begonnen goed aan de mix, en na een spannende tweede set met verlenging werd het eerst punt behaald. Niet veel later had Chloe het tweede punt binnengesleept na haar singel, waarin ze de tegenstandster het hele veld over stuurde.

Johannes moest in de eerste set nog flink aan de bak, maar wist de tweede set, en daarmee de wedstrijd, met overmacht naar zich toe te slepen. In de laatste dubbels zaten Chloe en Pauline goed in de wedstrijd, en werd ook dit punt makkelijk binnengehaald.

In zijn allerlaatste wedstrijd voor BC Mariken (!) had Johannes met Mart in de herendubbel iets meer moeite met de tegenstanders, maar ook zij wisten knap in twee sets te winnen: 5-0 voor BC Mariken!

Al met al dus een heel mooi eindresultaat, waarin BC Mariken de tweede plaats heeft gehaald! En omdat het team uiteindelijk evenveel punten had gehaald als de nummer 1 van de finalepoule (BC Rally), heeft deze zilveren medaille toch een gouden randje.

Johannes, Mart, Jouke, Pauline en Chloe, van harte gefeliciteerd met jullie tweede plaats op het NK! Bekijk hier alle uitslagen van BC Mariken 3.