In de VANDEKOLK Hypotheken Cup, het landelijke bekertoernooi, neemt BC Mariken 1 het in de achtste finale op tegen BV Almere. De wedstrijd staat gepland op dinsdagavond 9 mei om 19.00 uur in de Jan Massinkhal. Met veel support hopen we het duel met deze topclub om te toveren in een ware bekerkraker. Komt allen!

Jeugdspelers die het leuk vinden om naar de wedstrijden te kijken en onze spelers aan te moedigen, zijn van harte welkom! Tijdens de jeugdtrainingen, die om 19.00 uur nog bezig zijn, zal liefhebbers hiervoor gelegenheid geboden worden. Seniorenspelers nodigen we uit om al voor hun training naar de zaal te komen voor de nodige support.


BV Almere is een absolute topclub…
BV Almere is een van de absolute topclubs van Nederland. Ieder jaar strijdt de club mee om het landskampioenschap. Het afgelopen seizoen eindigde het team in de halve finale, het seizoen ervoor werd Almere tweede. In 2020, vlak voor de coronapandemie, was het wel raak: de club veroverde de eerste landstitel uit zijn geschiedenis.

De selectie van BV Almere herbergt een flink aantal topspelers. Sommigen van deze spelers zijn fulltime badmintonner: hun badmintoncarrière is hun beroep. Maar liefst acht spelers staan op de nationale ranking in minstens een onderdeel in de top-10. Of deze spelers daadwerkelijk naar Nijmegen afreizen, is niet zeker. Het team beschikt over zo’n grote spelersselectie dat het gemakkelijk een ‘tweede team’ kan afvaardigen.

… maar het kan spoken in de Jan Massinkhal
Hoe dan ook zullen de spelers van BC Mariken 1 er alles aan doen om het hun tegenstanders zo lastig mogelijk te maken. Dat het kan spoken in de Jan Massinkhal weten we sinds 2018. Toen ontving BC Mariken eredivisionist BC Amersfoort, dat dat seizoen in de eredivisie op de vijfde plaats was geëindigd. Vanuit de underdogpositie wist BC Mariken in dat bekerduel bijna te stunten, maar uiteindelijk was Amersfoort in de beslissende mix te sterk: 2-3.

Ook BC Mariken 4 deed dit seizoen mee aan de VANDEKOLK Hypotheken Cup. Een verslag van hun nederlaag in de eerste ronde lees je hier. Bekijk hier het speelschema en de uitslagen van het bekertoernooi.