Komend seizoen is BC Mariken toch actief in de eerste divisie. Afgelopen voorjaar degradeerde ons eerste seniorenteam naar een lager niveau, maar omdat een ander team zich terugtrok, mag BC Mariken 1 alsnog op het op een na hoogste niveau in Nederland uitkomen.

Het eerste divisieseizoen begint voor BC Mariken 1 op zaterdag 17 september met een uitwedstrijd tegen BC Duinwijck. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma: zondag 25 september komt BC Iduna, de club van oud-BC Mariken-trainer Bart-Jan den Hollander, op bezoek in Sporthal de Boog.

In de competitiepoule treft BC Mariken ook BC Roosterse, de vorige club van BC Mariken-aanwinst Rick Steuten en BC Smashing, de vorige club van hoofdtrainer Paul Vennekens. Verder neemt ons eerste team het op tegen BV Almere, BC Culemborg, VELO Badminton, BC Trilan en BC Amersfoort.

Hoofdtrainer Paul had de promotie niet meer verwacht. ‘Ik hield rekening met een jaar tweede divisie en daar goed presteren’, zegt hij. ‘Nu mogen we ons opmaken voor een pittige strijd, maar wel een die ik graag aan ga met de spelers. Spelen in de eerste divisie is toch speciaal.’

BC Mariken 1 promoveerde in het seizoen 2019-2020 naar de eerste divisie door kampioen te worden. Het seizoen daarop werd vanwege de coronacrisis na vier wedstrijden afgebroken. Afgelopen seizoen werd, na een onderbreking van meer dan twee maanden, wel uitgespeeld. BC Mariken 1 eindigde daarin na een hoop blessuregevallen op de laatste plaats.

Pepijn, Roy, Stephan, Ilse, Kiara en Nathalie bij het kampioenschap in 2020.