In de loting van de vierde ronde van de VANDEKOLK Hypotheken Cup, het nationale bekertoernooi, is BC Mariken 1 gekoppeld aan eredivisionist BC Amersfoort 1, het team van onze trainer Vincent de Vries. De wedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 17 april om 19.30 uur in de Jan Massinkhal. We nodigen al onze leden uit om onze spelers aan te komen moedigen. Belangrijke informatie: vanaf 19.00 uur is onze kantine geopend.

Voor de jeugd stoppen de trainingen om 19.30 uur zodat zij kunnen komen kijken. De seniorentrainingen van 20.00 uur gaan niet door. Wel is er gelegenheid om vrij te spelen. Voor Nylon 2 en de G-badmintongroep is er wel training.

Het afgelopen seizoen plaatste BC Amersfoort zich in de eredivisie voor de zogenaamde kampioenspoule, met de beste vijf teams van Nederland. Daarin kon het dit seizoen echter niet wedijveren met de andere vier teams. Toch is het pas vijf jaar geden dat BC Amersfoort voor het laatst landskampioen werd. Vincent was daar toen al bij. In de tweede mannenkel haalde hij destijds een belangrijk punt binnen door Mark Caljouw te verslaan. Inmiddels is Caljouw de nummer één van Nederland.

In totaal won BC Amersfoort het landskampioenschap zes maal. Wat betreft het winnen van de nationale beker is de club met twaalf zeges recordhouder.

Onderweg naar de vierde ronde versloeg BC Mariken eerst BC Thiela en vervolgens BC Olympia’56. Nu speelt ons team voor het eerst thuis. Kom kijken en moedig onze spelers aan!