Maar zelden halen bewegende badmintonbeelden de Nederlandse televisie. Zonde! Want badminton is juist een onwijs leuke kijksport. Gelukkig is er op YouTube eindeloos veel video te vinden. In de nieuwe rubriek Badminton Kijksport tippen we interessante filmpjes, spectaculaire acties en memorabele momenten. Aflevering #2: een mengelmoes van badmintonfilmpjes.

2018
Allereerst een terugblik op het vorige jaar. Het YouTube-kanaal van de wereldbadmintonbond BWF is een van de leukste om te volgen. De beste internationale toernooien worden live in beeld gebracht. Meerdere camera’s brengen de actie vanuit verschillende hoeken zo op je laptop of telefoon. Bovendien worden de beelden voorzien van deskundig commentaar. In het onderstaande filmpje zie je de hoogtepunten van 2018.

Mark Caljouw
Dan een filmpje van de beste herenenkel-speler in Nederland van dit moment: Mark Caljouw. Al drie keer won hij de nationale titel. Op dit moment staat hij op de 31e plaats van de wereldranglijst. Hij hoopt in 2020 naar de Olympische Spelen in Tokyo te mogen. Onderstaande wedstrijd heeft hem weer een stapje dichter bij zijn droom gebracht. Hoewel Mark deze rally van 72 dagen uiteindelijk verliest, weet hij wel de finale –  en daarmee de Austrian Open 2019 – te winnen.

Pics or it didn’t happen
Iedereen heeft wel eens iets ongelooflijks op de badmintonbaan meegemaakt. Jammer genoeg staan de mooiste schijnslagen, de grootste gelukjes en de onwaarschijnlijkste reddingen nooit op beeld. Je kunt ze enkel navertellen. Maar op onderstaande momenten stond er wél een camera te draaien.

Oeps
Wie heeft er nooit een afmaakbal aan het net gemist? Wie weet niet hoe het voelt om de shuttle volledig te missen? Met het schaamrood op je kaken hoop je maar dat niemand het gezien heeft. Hoe zou dat voelen in een volgepakt stadion? Want ook bij de absolute wereldtop gaat er wel eens iets mis. Voor ons een hele geruststelling.

De vorige aflevering van Badminton Kijksport vind je hierHeb jij een leuk badmintonfilmpje gezien? Of weet je een leuk onderwerp voor de volgende aflevering van Badminton Kijksport? Stuur dan een berichtje aan de communicatiecommissie.